Tänään oli viimeinen koirakoulutus ja jännittävä loppukoe. Veetiä ei kyllä jännittänyt, mutta äiskää itseä pennunkin puolesta. Aluksi leikimme hippaleikkiä, missä hippa sai kulkea vapaasti oman koiransa kanssa ja muut leikkijät vain kymmenen askelta kerrallaan. Askelmäärän jälkeen piti istuttaa oma koira, jolloin myös oli turvassa hipalta. Myöhemmin leikkiä vaikeutettiin vaihtamalla istuminen maahanmenoon. Kiva leikki...mutta takaraivossa koputteli loppukoe.
    Kokeessa oli aina yksi koira esittämässä taitojaan. Tehtävinä oli käsiteltävyys, istuminen, maahanmeno, kontaktissa kulkeminen sekä esineen kantaminen ja poisanti. Me kun emme edellisellä kerralla olleet koulutuksessa, joten esineen kantaminen ja poisanti oli meille uutta. Kyllähän kotona on tavaroita Veetiskä kannellut ja pienen kinastelun jälkeen antanut poiskin, mutta saa nähdä kuinka se onnistuu kaikkien edessä.
    No niin... käsiteltävyydestä tuli 5 pistettä. Tarkoitus on että koira antaa vieraan ihmisen tulla luokseen ja antaa "kopeloida" sekä katsoa hampaan. Istumisesta ja maahanmenosta tuli molemmista 5 pistettä ja vielä kehut yleisöstä. Kontaktissa kulkeminen oli meidän kompastuskivemme, mutta hienosti Veeti kuunteli ja käveli vierellä ilman vetämistä, hihna löysällä. Mutta saimme kuitenkin 4 pistettä, vaikka Veeti suoruitui tosi hyvin verraten siihen miten kulkeminen on aikaisemmin onnistunut. Ja sitten viimeisenä esineen kantaminen ja poisanti... 4 pistettä, vaikka emme olleet koulutuksessa viime kerralla kun tätä harjoiteltiin. Veeti oli vähän ihmeissään kun aloin houkuttelemaan lelulla eikä aluksi innostunut koko hommasta ja onneksi lopuksi antoi joka kerta lelun suusta samantien kun käskin. Taisi hommassa olla hieman vieraskoreuttakin mukana. Loppupisteet olivat 23 / 25, eli tosi hyvin 4 kuukauden ikäiseltä pennulta. Ja pisteistä huolimatta Veeti suoruitui tosi hienosti ja oli kyllä ansainnut extra-makupalan.
    Näin on ensimmäinen koulutus käyty ja niin kuin tytöt sanoivat kotimatkalla...Veeti on nyt päässyt ekaluokalta. Mikä sitten tulee olemaan kakkosluokka, sitä ei vielä tiedä...