Tänään oli aika lähteä takaisin kotia päin vaikka Mikalla olikin extra vapaata pari päivää. Muuten olisimme jääneet tiistaihin asti, mutta Idalla alkaa huomenna seurakunnan kesäleiri Honkamaassa. Ei sen puolen... minäkin mielummin sairastan viime yönä saamaani flunssaa mielummin kotosalla. Makkarin pöytäpuhallin oli suunnattu suoraan alas päin petiä kohden ja kiitoksena siitä oli aamulla kurkku tosi kipeä.
Ennen kotia lähtöä kävimme shoppailemassa Makasiinissä, missä tein tytöille ja Mikalle kesävaatelöytöjä. Mika suostui jopa sovittamaan housuja ja kokeilemaan uusia kenkiä. Jesss!!! Ja mukaankin ne lähtivät....
Simo tosin naureskeli, että Mika on juhannuksen aikana nuortunut uuden hiustyylin, hiphop-tyyppisten housujen sekä läpyskäkenkien myötä niin että skeittilauta puuttuu enää kainalosta.
Kotimatka sujui hyvin, vaikka liikenteessä olikin muitakin juhannuksen paluumatkaajia. Muutaman kerran pysähdyimme pissatauoille. Mika tosin joutui ajamaan koko matkan, koska minulla oli niin surkea olo. Olisin ollut vain liikenteen vaarantaja ajaessani silmät ristissä nokka vuotaen.
Mika tuumasi kotia tultaessa, että olemme turhaan stressanneet aina automatkojen kanssa. Aina vaan on kiire ja kiire päästä eteenpäin eikä turhia pysähdellä. Nyt kun sitä joutui pysähtelemään koiran takia, matka meni lepposammin eikä autossa istuminenkaan alkanut tympäsemään. Pyhännälläkin tänään pysähdyimme järven rantaan jätskille. Tosin opimme pysähdyksen aikana ettemme osta matkan aikana kesällä tötteröitä muksuille. Paperi loppui kesken pyyhkiessämme sulavaa jäätelöä käsistä, naamalta ja vaatteista. Kesähelteellä kun jäätelöllä on tapana sulaa nopeammin kuin talvipakkasilla, eikä syöjä meinaa pysyä mukana.
Kotona tytöt painelivat samantien naapuriin Hetan luokse ja ihana kotoinen kiukku palasi illalla, kun ilmoitettiin saunan olevan valmis ja leikit jatkuisivat huomenna. Ida ei halunnut lähteä leirille ja me vanhemmat olimme pöllöjä jne.... Mutta saunassa oli kuitenkin mukava istua ja nukkumaan mentäessä leirillekin lähtö tuntui mukavalta ajatukselta. Niin se mieli muuttuu ja vaihtuu.