Tänään laitoimme perunat maahan. Tuli yhteensä viisi "pitkää" pottupenkkiä. isältä ja äidiltä saimme itupottuja, kun itse olimme unohtaneet laittaa itämään. Onneksi niillä oli jäänyt yli, että saimme. nauroimme vain että olivatkohan laskimen kanssa laskeneet kun juuri sopivasti loppui potut kun vaot olivat täynnä. tosiaan me Mikan kanssa istutimme, mutta kun Veeti pääsi ulos ja huomasi että perunamaalla oli tapahtunut jotain, niin sitten alkoikin pottujen ylösnosto. Ei koira malttanut odottaa loppukesään, vaan päätti kaivaa potut jo nyt ylös. Siinä sitten istuteltiin perunat takaisin maahan.
    Mansikkamaakin sai ehostusta kun saimme vihdoin laitettua tolpat ympärille ja sopivasti isän ja äidin saavuttua vierailulle, laitoimme yhdessä harson mansikkamaan ympärille. Aikaisemmin olen laittanut suoja ympärille räkättejä varten, mutta nyt päälimmäisenä ajatuksena oli että harjo suojaisi mansikoita Veetiltä.
Huomenna ajattelin tehdä hieman puhdistustöitä mansikoille ja laittaa rastasverkon päälle. Saavatpahan rauhassa kasvaa ja näytti siellä ensimmäisiä kukkia olevan jo. Harmi vain että metsämansikoiden taimet olivat kärsineet talvesta niin että tänä vuonna ei Idan suosikki marjoja sitten saada lainkaan.
    Noorallakin oli tänään hoitopäivä, niin kuin meidän kesälomalaisellakin. Ida polki aamulla mummolaan päiväksi, kun muuten olisi joutunut olemaan yksin kotona, minun ja Mikan ollessa töissä. Iltapäivällä kyselin kuulumisia kun hain neidin kotia ja kommentti oli että olen käynnyt Akin ja Terhin kaupalla Rytikarissa ja loppupäivän sitten katsellut tv:tä. Ukki tosin aikoi huomenna laittaa tv:n boikottiin ja laittaa tytön töihin. Puita olisi kuulema lapettava liiteriin. Mutta saa nähdä kuinka käy....
    Illalla kävin Veetin kanssa penkoilla lenkillä ja samalla yritin kouluttaa kontaktin ottoa ja vapauttamista. Kova saattaa olla homma mutta sehän olikin vasta ensimmäinen kerta. Makupalat loppuivat kesken, vaikka mukana olikin pussillinen nakkipaloja. No huomenna äiskä lähtee uudestaan koulutukseen ja tuo uusia oppeja tuliaisina kotia.