Heräsimme tyttöjen kanssa aamulla viideltä ja aloitimme matkavalmistelut aamupalasta. Mikaa odottelimme kotosalla kuuden jäljestä, mutta kun soitin missä herra viipyy kuulin Mikan olevan vielä kopilla kaffeella. Joten matkaan pääsimme lähtemään seitsemän maita.
Matka meni hyvin. Ilma oli aurinkoinen, mutta ei kuitenkaan tukahduttava, eikä ilmastointia tarvinnut käyttää. Ensimmäisen kerran pysähdyttiin Ala-Temmeksessä  pisulle ja happihyppelylle. Aikainen herätys ja yövuoro hiljensivät auton tunnelmaa, joten sain puolet matkasta ajella hissukseen kyytiläisten nukkuessa. Veeti välillä nousi katselemaan ikkunasta missä päin Suomea nyt ollaan.
Iisalmi - Lapinlahti väli meni vitsiä kertoilessa. Ida kysyi osaanko äiskä yhtään vitsiä. Yksi täytyy aina olla takataskussa ja tässä se tulee: Miksi blondi ajaa aina Volvolla? No mietippä sitä... :)
Lapinlahdelle saapuessamme oli Birgi, Marko ja Jenna valmiina lähtemään kotimatkalle. Onneksi kerkesimme näkemään, vaikkakin vain muutaman minuutin ajan. Tepe, Emma ja Jenni lähtivät yhden aikoihin etelään vievään junaa. Joten kerkesimme näkemään heidätkin vielä.
Satukin piipahti Jonin kanssa Jaanan luona, ja voi kuinka oli pikku mies sitten kasvanut viime näkemältä. Halin antaessaan rutisti kaulasta kuin aikamies.
Päivä menikin asettuessa Jaanan ja Simon luokse. Tyttöjen miettiessä mitä tekesivät, päätin lähteä heidän kanssaan Lapinlahti-kierokselle. Ajelimme autolla Väärnissä eli seurakunnan leirikeskuksessa ja piipahdimme myös Portaanpään opistolla, missä meikämanni on viettänyt muutaman vuoden opiskellessa. Opisto on kesäisin kesähotellina ja ovien ollessa auki kurkistimme myös sisään. Näytin tytöille luokkahuoneita ja ruokalan Vanhalta puolelta sekä Palatsin missä on mm. uima-allas ja liikuntasali. Kiertelimme myös pihamaalla. Kuviakin otimme, mutta kameran usp-kaapeli jäi kotia, joten laitan kodiututtua kuvia näkösälle.Lopuksi kävimme vielä R:llä jätskin ostossa.
Opistolta löysin mainoksen "Satuhahmot Santurilla". Nerkoolla on huomenna musajuhla lapsiperheille ja vapaa pääsy. Paikalla on Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti orkesteri esiintymässä. Tosi hyvä lastenbändi. Ohjelmassa on  poniratsastuksesta kädentaitoihin sekä partiolaisten tehtäväradasta pienmönkijäajeluun. Jaanan kanssa suunniteltiin tytöille kasvomaalauksia, sillä järjestäjät toivovat paikalle saapuvien pukeutuneen satuhahmoiksi, mutta mistäpä me äkkiä roolivaatteita käsiin saataisiin, joten kasvomaalaukset saavat riittää. Jos joku ihmettelee, niin sanotaan että me ollaan eilen tulleet ja kuultiin tapahtumasta vasta illalla. Niin kuin asian laita onkin. Ei ne varmaan pois potki. No toivotaan että ilma on hyvä. Muksuillehan päivä voi olla ihan mukavakin. Ei olla vielä kerrottu mitään etteivät ala odottelemaan ja loppujen lopuksi vinkumaan, niin kuin kävi tivolipäivänä. Isosiskon ohje kuului... älä kerro etukäteen! Kiitti vinkistä. Siitä pidetään kiinni. t. "Pentu", monen kilometrin päästä!!!  :)