Heräsimme tyttööjen kanssa aamuvarhaisella ja aamupuuron jälkeen suuntasimme kohti Mellakoskea ja mökkiä. Ukki ja mummi olivat jo menneet eilen illalla ja ku perille pääsimme ukki oli jo lompsinut toistamiseen hillasuolle. Suolla olikiva törmäillä sukulaisiinkin. Ilma oli hyvä suolla kyykkimiseen, tuuli reippaan puoleisesti mutta lämpimästi, joten hyttysiä ei hirveästi ollut. Sain varmaan kolmisen litraa hilloja talven iloksi.

130111.jpg
Suomuurain eli hilla meilläpäin

130112.jpg
Suo-karhu ja tädit hillassa

130127.jpg
Poppi soi ja hillat kuppiin

Ensimmäisellä hillareissulla sain soiton isältä ja uutisen että meidän koiruliini oli syönyt foliota, joka oli ollut eilen grillauksien alustana. Kaikki tuumivat että kyllä se tulee pois kakan mukana, mutta pieni huoli kuitenkin, joten soitin eläinlääkärille. Oksetus oli ensimmäinen ohje, mutta ei auttanut kun herkutteluhetkestä oli kuitenkin jo aikaa. Toinen ohje oli juottaa parafiiniöljyä, joka suojaisi suolien pintaa, ettei folio vanhingoittaisi niitä. Ja tietenkin pitää seurata pari päivää... ottaa yhteyttä uudelleen jos ei ala folio tulla ulos. Mikalle soitin että hakisi öljyä töistä tullessa, joten illalla sitten sitä hörpittiin ohjeiden mukaisesti.
    Ennen kotia lähtöä kävin vielä toistamiseen hillasuolla. Sain seurakseni Iida ja Leila -tädit. Sen verran hikeä puski suolla kävely, että uskaltauduin ensimmäisen kerran tälle kesälle järveen uimaan. TALVITURKKI on otettu pois ;)   Tytötkin kävivät uimassa. Yritin huokutella Veetiä myös veteen, mutta se vain käveleskeli rantaa edestakaisin ja  katseli ihmeissään mitä nyt tapahtuu.
    Idalla oli tulla suru puseroon soutureissulla. Tuuli heitti Idan mustan lippalakin (joka on erittäin tärkeä ja vielä kummitädin ostama) veteen ja ennen kuin ukki kerkesi napata lakin takaisin se oli upota veden alle. Täpärällä oli...

130114.jpg
Lippalakin pelastajat rantautuvat

    Kotia tultua Mika oli grillailemassa meille sapuskaa. Veetikin haisteli taas grilliruuan, mutta reppana ei saanut yhtään murusta. Illalla me taas saimme haistella parafiinipieruja telkkaria katsellessa. Eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti suojasimme sohvat, sillä siellä missä koira oli, oli myös öljypisaroitakin. Nyt oli pojan suolisto ainakin öljytty.