Tänään tuli lisää Ruotsin vieraita, samalta suunnalta kuin Tanjan poppoo. Mikan sisko Tepe tuli meidän kummitytön Emman ja Mikan vanhimman siskon Satun pojan Markon kanssa aamusta Haaparannalle missä minä ja Noora olimme vastassa. Matkasivat Tukholman suunnasta Tapanin bussilla koko viime yön. Oli hieman väsynneen näköisiä matkalaisia, eikä mikään ihme. Matkaa oli takana päin noin 12-13 tuntia.
    Tänään kasvoi meidän Mondeo-perhe, sillä pihallemme ilmestyi Ford Mondeo ilmastoinnilla ja malliltaan farmari. Ei tarvi enää Veetinkään änkäytyä takapenkille tyttöjen seuraksi, eikä vänkärin jalkatiloihin. Ministeriosasto takakontissa on varattu pojalle ihan kokonaan, tosin matkatavarat vievät pikkasen tilaa reissuun lähtiessä. Jippii!!! :))
    Mika kävi Markon kanssa "Piikkarin" varaosaliikkeessä ja paluumatkalla kiertänyt autoliikkeitä. Me olemme etsineet jo jonkun aikaa farmaria ihan koiran takia. Tähän mennessä on pärjätty jollakin lailla matkoista Veetin kanssa, mutta pian tila olisi loppunut koiran kasvaessa. Nyt tuo ongelma on ratkaistu, onneksi. No niin... kotia tultuaan Mika ilmoitti Toyotalle ilmestyneen farmari ja vielä "Monttu" (niin kuin meillä kotoisasti ilmastaan). Pienen jahkailun jälkeen auto haettiin koeajulle ja iltapäivällä pihallamme seisoi vihreä farkku ja onnellinen autonomistaja avaimet kourassa.
    Mika kysyi mitä yhteistä on meidän kolmella sisaruksella: kaikilla on koira ja Mondeo. :) Se mitä minä siihen lisäsin jätetäänkin mainitsematta....
    Veeti kävi tutustumassa autoon ja hyppäsi itsekin takakonttiin. Oli hieman ihmeissään kun laitoimme lunkan kiinni ja kurkistimme takapenkiltä. Välissä on koiraverkko, ja hyvä niin. Ja tietenkin autolla piti tehdä vielä uusinta koeajo, joten ei muuta kuin muksut autoon ja jäätelön ostoon, koira mukana. Mutta sitä ennen pojat puunasivat uuden auton puhtaaksi entisen omistajan pölyistä. Siinä vauhdissa kastui myös koira että pesijä itsekin eli Mika. Tosin minun kehoituksesta  Marko antoi Mikalle kylmät lähdöt.
     Tänään sain myös maalattua keittiön ikkunan vihon viimeiset karmit. Kyllä on keittiö ihan erinnäköinen ja valoisakin. Mutta urakka on vasta alussa. Muut ikkunat odottavat vielä restaarointia.
119691.jpg
Pojat pesevät uutta Monttua