Lähdimme aamusta koko poppoo mökille Mellakoskelle. Kyllä oli vilskettä ja vipinää, kun perille päästiin. Joka paikkaan olisi pitänyt heti päästä tekemään sitä ja tätä. Penskat eivät tienneet mitä he oikein tekisivät yhdellä kertaa yhdessä paikassa, vaan sinkoilivat sinne ja tänne. Ensimmäisenä tietty piti saada lokariauto kuntoon ja sitten sillä ajeltiin pölisevää mökkitietä pitkin edestakaisin. Marko ja Markus ajelivat vuorotellen kyydittäen Idaa ja Nooraa. Väkä kävi myös Jonia ajeluttamassa. Ilo loppui aikanaan, sillä vaihdelaatikko hajosi, harmi :( Mutta tekeminen ei loppunut. Pojat ottivat startteja vuorotellen rannasta veneellä. Ja aina jonkukumpi tytöistä kyydissä poimimassa lumpeenkukkia tai rentukoita. Kisasivat kuka sai pitempi vartisen napattua vedestä. Joni löysi myös liiteristä erikokoisia autoja, mutta parhain oli sininen "tötlä" eli Fordin polkutraktori. Mutta parasta oli kävellä pihamaalla ja kuunnella isoveljen kännykästä Lordia.
    Nälkäkin yllättää jossain vaiheessa ja silloin on aika sytyttää kaasugrilli. Grillattavaa oli tarpeeksi mukana, niin ettei kaikkea jaksettu syödäkään. 2 kilon grillikylki oli parasta ja mehukasta. Kiitoksia kauppiaille! Syönnin jälkeen iskikin väsy, joten porukka istuskeli aloillaan auringon paisteessa. Tosin muksut eivät asettuneet aloilleen vaan soutelivat järvellä. Vene ei varmaan varttia pitempään viihtynyt kuivalla maalla. :)
    Sauna lämmitettiin myös ja uimassa käytiin samoten. Muksut ramppasivat välillä lämmittelemässä saunassa ja sitten loikkivat takaisin järveen. Mieki kävin uimassa järven keskellä Mikan ja Markon soutaessa veneellä vieressä. Jonikin uskaltautui tätin sylissä tulemaan veteen, mutta vesi oli kuulema kylmää. Kovasti jalat potkivat ja pärskivät vedessä. Veeti ei innostunut uimisesta, vaan katseli rannalta kun muut pulikoivat vedessä.

142699.jpg
Pojat pulikoimassa...

142700.jpg
... ja Jonikin "soutamassa" :)

Päivän alkaessa taittua iltaa kohti, aloimme pakkailla tavaroita kasaan. Väkä ja Joni kävivät sukuloimassa Mellakoskella ja kun tulivat lähdime hurruuttelemaan kohti Ylitorniota. Kävimme Aavasaksan päällä Keisarinmajalla, joka oli harmiksemme kiinni. Mutta pääsimme kuitenkin näköalatorniin, koska ovi oli auki. Ylhäällä on tosi hienot maisemat Torniojokilaaksosta. Ajelimme myös Alkkulan raittia pitkin hautuumaalle, missä kävimme Väkän sukulaisten haudalla. Lopulta käänsimme nokkamme kohti Torniota ja Keminmaata. Tosin pysähdyimme vielä Kukkolankoskella, missä joki kohisee kovasti, mutta kauniisti. Kotia päästyä oli matkalaiset väsyneitä, joten iltapalan jälkeen painettiin kaikki päät tyynyyn. Öitä!! :O "haukotus"

142702.jpg
Keisarin majalla, Aavasaksan huipulla

142701.jpg
Katse kohti Matarinkia....