152471.jpg
Syyskauden ensimmäisenä koulupäivänä
reput selkään ja menox... :)

No niin.... päivä alkaa olla takanapäin ja paljon on tapahtunut päivän aikana. Aamulla, niin kuin oli arvattavissakin, tytöt oli vaikea saada heräämään aamuvarhaisella, vaikka illalla oli laitettu ajoissa nukkumaan. Aamutoimet saatiin kuitenkin tehtyä ja puuro voimanlähteeksi lautaselta syötyä. Ukki kävi aamusta toivottamassa hyvää koulupäivää. Ida lähti Hetan kanssa pyörillä ja mie vein Nooran autolla. Jostain kumman syystä en lähtenyt pyörällä fillaroimaan :)
Koulun pihalla oli paljon tuttuja lapsukaisia, entisiä kerholaisia eskariin lähtijöinä ja vanhat eskarilaiset ekaluokkalaisina. Noora Saana-kaveri tuli heti ottamaan neitin mukaansa ja veivät reput portaiden juurelle kuin vanhat tekijät. Ida ja Hetakin kävivät moikkaamassa kouluun saapuessaan. Kellon käydessä yhdeksän Kristiina-ope pyysi esikoululaisia siirtymään sisätiloihin. Siellä sitä sitten kuhistiin ja etsittiin omia nimikkonaulakoita, joihin reput jätettäisiin. Uudet sisäkengätkin löytyi repusta. Ensimmäinen eskaripäivä aloitettiin aamuringillä, missä Kristiina kyseli ketä on paikalla ja esitteli itsensä sekä "apuohjaajan" Eevan. Nimilistaa läpi käytäessä Nooran nimi oli aakkosissa viimeisenä ja kun kohdalle tultiin kyseli Kristiina onko Väkeväisen Ida paikalla. Vanhasta muistista taisi tulla eskariopelle isosiskon nimi, tosin oli kirjoittanutkin nimilistaan isosiskon nimen. No me olemme erehtyväisiä kaikki :) Aamuringin aikana me aikuisetkin lähdimme kukin omiin suuntiimme ja jätimme esikoululaiset tutustumaan toisiinsa ja eskarin tiloihin.
Ida soitteli kahdentoista aikoihin, että heillä loppui jo koulu. Iloisen näköisiä koululaisia sieltä saapuikin reput selässä ja repussa uusi Kaunotar-käsialakirja, josta oli ensimmäinen aukeama jo tehtykin. Äiskä sai kuulema kotitehtäväksi kirjan päällystämisen. Nooralla loppui eskari yhdeltä ja sieltä tuli myös päällystys töitä äiskälle, nimittäin reissuvihko. Nooralla oli kotitehtävänä kirjoittaa vihkon kanteen oma nimi ja se oli kuulema ihan tylsä kotitehtävä. Kirjoittaa nyt vain oma nimi :D Koristeltiin kansia kuvillakin ennen päällystämistä.
Kauan eivät lapsukaiset kotona viihtyneet kotia tultuaan, vaan hävisivät piakoin naapureiden pihoille leikkimään. Siellä ovat olleet koko loppupäivän, kunnes huudeltiin iltapalalle ja nukkumaan. Aamulla on taas varhainen herätys ja uusi koulupäivä.

Hyvää Nimipäivää Jaanalle Lapinlahden suuntaan!