Tämä päivä onkin mennyt taas puuhaillessa kotosalla. Aamupäivästä kävin kaupassa täyttämässä jääkaappia, kun eilen illalla tyhjennettiin sitä iltapalalla. Mikalla oli tänään iltavuoro, joten olimme tyttöjen kanssa kolmisin kotosalla. Välillä tuntui ettei jaksa mitään alkaa tekemään, mutta niin sitä innostuu kun ottaa itseä niskasta kiinni. Joten sain maalattua taas yhden ikkunan valkoiseksi sekä illasta puhdistettua yhden marjapensaan. Huomenna pitäisi vielä viimeinen mustaviinimarja pensas putsata ja sitten mehustaa marjat mehumaijalla. Voi sitä ihanaa tuoksua mikä tulekaan mustista viinimarjoista. Talvella saa sitten nautiskella lämpimästä mehusta pakkasen paukkuessa ulkona.
    Tänään kokeilin uutta kalapyörykät-ohjetta. Hyviä tuli, vaikka itse sanonkin tekijänä. Kehuivat toisetkin maistellessaan. Tässä tulee ohje:

positioner.gif
positioner.gif
Kalapyörykät
(noin 20 pyörykkää)

500 g jauhettua kalaa, esimerkiksi haukea tai pakasteseitiä
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviili
1 kananmuna
1 pieni sipuli pilkottuna tai
1 kevätsipuli silputtuna
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl tilliä
1 tl timjami

Poista kalafileistä ruodot ja jauha pieneksi tehosekoittimella.Sekoita kala, korppujauhot ja kermaviili. Lisää joukkoon kananmuna, pilkottu sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pese kädet hyvin ja huuhdo lopuksi kylmällä vedellä. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Soittelimme Tanja-siskon kanssa vuorotellen ja vaihdoimme kuulumisia. Meillä nyt ei ole kummempia uusia kuulumisia, mutta Ruotsin puolelta Järlåsasta kuului monenlaista. Ovat tällä hetkellä "mökkilomalla", eli asustelevat väliaikaisesti noin 30 kilometrin päässä Uppsalan keskustasta, kunnes pääsevät kolmen viikon päästä muuttamaan Enköpingin asuntoon. Nykyinen paikka ei todelisuudessa ole mikään lomakohde, sillä töitä ovat talossa paiskineet olantakaa edellisten asukaiden jäliltä.Voimia ja haleja koko poppoolle! =)

Tänään värkkäilin hieman blogissakin ja sain aikaiseksi tehtyä Veetille oman "blogin". Sinne olisi tarkoitus laitella Veetiskän kuulumisia ja kuvia matkan varrelta, kunhan kerkeän. Hyvä alku kuitenkin.. ;)
    Eipä tässä tältä päivältä muuta oikein olekaan kerrottavaa, joten jatketaan huomenna uusilla jutuilla ja kujeilla. =)