Tänään oli tarkoitus pitää pelkkä siivouspäivä, mutta lopputulos oli jotain ihan muuta. Siivottuakin tuli mutta samalla ”hieman” uutta järjestystäkin olohuoneeseen. Aamu meni normaalisti. Herättelin Idan ensin ja laittelin koulumatkalle ennen kahdeksaa. Tänään oli pitkä päivä neitokaisella ja ensimmäisenä liikuntatunti, jolloin juoksivat 60 metriä. Nooralla oli yhdeksäksi esikouluun, niin kuin joka päivä, mutta näin perjantaina päättyy kahdeltatoista. Menimme tänäänkin pyörillä, aivan kuin eilenkin. Kristiina oli pihalla vastassa esikoululaisia ja Saana heti Nooraa hakemassa. Tänään olikin ensimmäinen oma lelupäivä. Nooralla ei ollut vaikeuksia päättää minkä lelun ottaa mukaan. Ilmoitti heti ottavansa Tamacotshin. Ei ollut kuitenkaan kuulemma esittänyt sitä toisille omalla vuorollaan.

Neitokaisten ollessa koulussa sain imuroitua kaikki huoneet läpi. Nyt kun sisältä on saatu ikkunat laitettua, imuroin hieman tarkemmin hiomapölyjä pois. Sitähän olikin joka paikassa, varsinkin olohuoneessa. Siinä samassa ajattelin että toteuttaisin Mikan toiveen ja siirtäisin tietokoneen makuuhuoneesta olohuoneeseen, mutta se ei mahtunut nurkkaan kirjahyllyn ja sohvan jättäessä liian pienen tilan. Joten ajatus jatkui kirjahyllyn poistamisella ja sohvan siirtämisellä. Mika tuli ajatusleikkiin mukaan ja ehdotti television siirtämistä uudelle paikalle sekä uutta kirjahyllyä, joka oli tarkoitus hankkia muutenkin näin Mikan kesäloman aikana. Siitä se sitten lähti, muuttoruljanssi varsinkin kun vesisade pysäytti takapihan ikkunoiden maalauksen :)

Kävin Nooran hakemassa puoliltapäivin esikoulusta. Neiti ei tosin kauan kotona viihtynyt, kun lähti ukin luokse raivauksen jäljestä risuja kantelemaan. Kun menin hakemaan koululta esikoululaista, portilla juoksi Ida vastaan erittäin halukkaana lähtemään kotia, mutta eskarilainen taas ei meinannut millään lähteä. Eeva, Nooran toinen eskariope, naureskelikin että pitäisi tehdä vaihtokauppa, tytöthän olevat melkein samankokoisia. Ei se Idan opettaja varmaan huomaisi eroa :)   No, Ida jäi kuitenkin vielä kouluun kun päivä päättyi vasta kahdelta. Kotia tultua Ida teki läksyt ja lähti mummolaan Nooran kaveriksi siksi aikaa kun me vanhukset lähdimme kirjahylly-ostoksille.

Sotkasta löysimme mieleisen ”kokoonpano”-kirjahyllyn, mutta harmiksemme varastossa ei ollut kuin yksi osa vain. Loput menivät tilaukseen. Yhdestä on hyvä aloittaa. Hyllystö oli siinä mielessä kiva, kun sitä voi itse muutella vaihtelemalla kaapin ovia (umpinaisia tai lasiovia) tai vaihtaa vetolaatikostoja. Meillä tuli automaattisesti alahyllyt osa ovilla ja osa vetolaatikoilla ihan koirankin takia. Kotia päästyä aloimme kasata ensimmäistä hyllystöä ja loppuilta menikin olohuoneen ja meidän makuuhuoneen muuttopuuhissa. Lopputulos olikin hieman erilainen kuin oli normaalisti totuttu katsomaan, mutta kaikkien mielestä hyvä.