Ja niin todella vietimme tänään! Pitkän aikaa ollaan suunniteltu pyöräretkeä Kemiin ja tänä aamuna päätimme tyttöjen kanssa lähteä fillaroimaan. Mikalta kysyin ennen lähtöä olenko hullu kun vapaaehtoisesti olen lähdössä toteuttamaan tätä suunnitelmaa, mutta yllätys oli suuri. Enimmäkseen ajattelin etteivät tytöt jaksa ajaa pyörillä, varsinkin paluumatkaa kaupungissa kiertelyn jälkeen. Tytöt kyllä yllättivät minut täysin. Jaksoivat polkea molempiin suuntiin ja kotimatka meni hujauksessa verrattuna menomatkaan.
    Kaupuniin päästyämme lukitsimme pyörämme Täikön torin reunalle ja etsimme K-marketista lukkokaapin, johon laitoimme pyöräilykypärät. Aluksi shoppailimme Jyskissä, mistä löysimme Bratz-sukat tytöille ja Snoopy-sukat minulle. Seuraavana suunnistimme Tiimariin, joka oli ehkä odotetuin shoppailukohde. Koulutarvikkeita löytyi molemmille vaikka lelujakin katseltiin.
    Vaikka kotoa lähtiessä syötiin kaurapuuroa, nälkä pääsi yllättämään, joten poikkesimme seuraavana Hesburgeriin. Kai pyöräily oli verottanut sen verran että molemmat tytöt söivät lastenateriat kokonaan, kun normaalisti on aina jäänyt rippeitä minun ja Mikan syötäväksi. :) Meni kyllä itselläkin kerrosateria leikiten suihin. Ja mitä olisi Hesessä käynti ellei pallomereenkin pääse. Tosin minä sain tyytyä penkillä istumiseen, sillä pallomeressä on ikäraja. Mutta tytöt pääsivät.

145213.jpg
Ida ja Noora uiskeltelemassa

145212.jpg
Apinat roikkumassa :D

Syömisen jälkeen lähdimme kipuamaan Valtakatua ylöspäin, kohti Kemin kaupungintaloa. Matkan varrella kävimme kirjakaupassa, mistä tytöt löysivät lisää koulutavaroita ja Seppälästä löysin Idalle neuletakin ja t-paidan alemyynnistä. Ja sitten pääsimme vihdoin ja viimein katselemaan nähtävyyksiä kaupungintalon katolta. Siellä söimme jälkkäriksi jäätelöt ja ihastelimme merimaisemaa. Tyttöjä jännitti kun näköalatasanne oli 13. kerroksessa ja matka korkeuksiin kipusimme hissillä.

145215.jpg
Tytöt kaupungintalon näköalatasolla ja taustalla kaukana jossain on myös iskä, tosin töissä... ja hengessä mukana

145214.jpg
Näkyykö mitään ???

145216.jpg
Tytöt matkalla maan kamaralle

145217.jpg
Ida ja Noora Kemin  "Ankkurissa"

Viimeiseksi kävimme kirppiksellä, mistä Noora löysi itsellensä ison suurennuslasin ja Ida osti itselleen pontson 0,90 sentillä. Minä taas löysin Idalle muutaman paidan. Ennen pyörien hakemista poikkesimme Akvaariosopissa katselemassa eläimiä. Kotimatka meni nopsaa, niin kuin alussa sanoinkin ja tytöt olivat tyytyväisiä retkeen. Idan mielestä käynti Tiimarissa ja kaupungintalon katolla olivat parasta päivässä. Nooran mielestä kaikki oli kivaa. Eli onnistunut päivä :)
Kotia kun päästiin oli aika tyhjentää reppu minun selästäni ja tässä olisi hieman sen sisältöä:

145220.jpg
Seppälästä puserot ja Jyskistä sukkia

145219.jpg
Kirpputori löytöjä...

145221.jpg
Ida ja Pontso