199198.jpg

Taas pyörähti uusi viikko käyntiin. Mika lähti aamusta viimeiseen aamuvuoroon ja me tyttöjen kanssa heräilimme hieman myöhemmin. Noora meni aamusta kahdeksaksi jo eskariin hoitoon ja Idalla alkoi koulu yhdeksältä. Aamupäivästä Idalla oli matikankoe jota varten eilinen ilta harjoiteltiin kertolaskuja ja loppupäivästä kävivät pyöräretkellä luokan kanssa kirjastossa. Noora meni ensimmäisen kerran itse yksin eskarista suoraan rantakoululle kuvataidekouluun. Otti puhelimen aamulla mukaan ja soitteli minulle töihin kun käveleskeli rantakoululle. Hieman taisi jännittää yksin meno, mutta hyvin oli mennyt kun Mika haki neljän jälkeen kotia.
Päiväkerhoissa me lasten kanssa juttelimme enkeleistä, sillä sunnuntaina on Mikkelinpäivä eli enkeleiden ja lasten päivä. Toin kotoa alttarille enkeleitä aiheeseen liittyen. Lisäksi koristelimme pienten kerhossa seinällä olevaa syksyistä omenapuuta askartelemalla omenoita puun oksille ja isojen kerhossa teimme syksyisiä kärpässieniä (kuva Luontoaskartelu -linkissä).
Kotia päästyäni pyörähdin samantien liikenteeseen, sillä Veetiskältä loppui raksut, joten uusi Robur-pussi piti ostaa. Samalla kävin  katselemassa terassille isoa ruukkua syysasetelmille ja hyvällä tuurilla löysin kahdella eurolla neliskanttisen ruukun, josta puutui toinen bambu-kahva. Kahvoilla ei ollut tarvetta joten nappasin alennuksesta ruukun mukaan. Ruuan jälkeen pääsin sitten ulos tekemään havuista ja kanervista asetelmaa. Tosin havut piti ensin metsästää ja niitähän löytyi Torrontien pihalta, kun ukki ja mummi raivailivat tontin rajoilta puita pois. Tosin raivaajilla oli meinannut sattua pieni haaveri kun iso mänty oli meinannut kaatua naapurin pihan puolelle ja olisi kuulema osunut naapurin portaille saakka. Mummi soitteli Mikaa kaveriksi, sillä aikaa kun ukki tuki mäntyä kepillä. Olisi saattanut naapurilla olla ihmettelemistä kun olisi mänty löytynyt portaikolta pihaan tullessa :) No onneksi kuitenkin saivat kaadettua puun ihan omalle pihalle. Ja minä sain havuja koristuksiin. Ida keräili männyn käpyjä, joita aijomme myöhemmin maalata hopea ja kulta maalilla joulukuusen ja havukranssien koristeiksi, kunhan ensin lämpimässä ollessa aukeavat kunnolla. Kiitoksia Torrontielle !!!

199197.jpg
Syyskoristuksia terassilla

199199.jpg
Veetin uusi luu kauppareissulta tuliaisiksi.
Pitäähän se olla kunnon luu isolla pojalla (7kk).