Näin heti alkuun...Kiitoksia systerille Ruotsiin kommentista! :)
Tämäkin päivä alkoi ihan samanlailla kun kaikkina muinakin päivinä eli kello kuudelta alkoi minun puhelimen herätys soida. Kukaan muuhan siihen ei reagoi kun Veeti ja minä. Muut onnellisesti jatkavat untenmailla oleskelua. Mika saattaa joskus kääntää kylkeä :)
Ida ja Noora tekivat kyllä yllätyksen heräämällä seitsemän maissa itse  ilman että olin herättänyt ollenkaan. Normaalista saan kutitella ja herätellä yli puolituntia ennen kuin uhkaan kastella pumppupullolla jne... Ajattelin antaa nukkua kun Idallakin oli kouluun vasta kymmeneksi. No taisi Nelosen aamupiiretyillä olla oma vaikutuksensa virkeään aamuheräämiseen. Varsinkin kun äiskä ei ole hätistämässä heti pesulle ja pukemaan vaatteita.
No minä lähdin reippaana töihin maha kurnien... vaikka kuinka aikasin herään en kuitenkaan kerkeä tehdä kaikkea ja usein se kallistuu aamusyömisen puoleen. No onneksi töissä on tuntia aikaa ennen kuin aamukerho alkaa, joten kerkeän teevettä keitellä ihan rauhassa ja syödä aamupalaa. Ha-Haa, huomasiko kukaan TEEVETTÄ ja ihan itselleni... olen opetellut juomaan teetä, mutta vain yhtä ja tiettyä merkkiä, joten kantelen vieraisiinkin omat teepussit mukana. Töissä oli emännät seurakuntakeskuksen kahvihuoneeseen ostaneet juuri minun merkkiä hyllylle sen jälkeen kun teenjuonti tuli kerran puheeksi. Kiitos ja Kumarrus!
No aamupalan jälkeen sitten alkoikin aamun kerho ja huh kuinka oli vilinää. aika vierähti niin että meinasi kettu-askartelu jäädä kesken. No onneksi saimme työt valmiiksi ja lapset iloisina esittelivät Kettu Repolaisiaan hakijoille. Iltapäivän kerholaisten kanssa kerkesimme hyvissä ajoin tehdä kaikki työt ja lopuksi vielä luettiin kirja Hikkaavasta ketusta. Päivä oli ihan mukava ja oli mukava nähdä onnistumisen iloja. Varsinkin eräs kerholainen tuuletti oikein sydämensä pohjasta saakka, kun vihjeiden perusteella arvasi minkä eläimen me askartelemme. Kettu Repolaisen mallin näkee valitsemalla Eläinaskartelu -linkin.
Töiden jälkeen hain Nooran eskarista ja voi sitä myrtsiä ilmettä kun kaverit huusivat kesken leikin "Noora sua tultiin hakemaan!" Saanan kanssa olivat taasen sopinet tulevansa toistensa luokse leikkimään, mutta mönkään meni suunnitelmat kun me vanhemmat kuulimme asiasta. Maritalla oli muita menoja, joten vierailu siirtyi huomiseen. Aina ei voi onnistua. Tosin tytöiltä jos kysyttäisiin voisivat olla joka päivä vieraissa. Eskaripäivä oli kuulema mennyt hyvin ja opekin kehui reippaita eskarilaisia kun olivat jaksaneet kävellä pitkän lenkin ulkosalla joen vartta pitkin.
Koululaisellakin oli iloisia asioita kerrottavana kun saavuimme kotosalle Nooran kanssa. Maanantainen matikankoe oli tarkistettu ja annettu kotia nähtäväksi. Opettajakin oli kirjoittanut UPEAA!!! kun Idalla oli pisteet 18,5/24. Halaus ja rutistus samantien. Töitä riittää kuitenkin vielä sillä heti huomenna on toinen ja kuulema ISO matikankoe. Kaksi matikankoetta viikossa!  Läksyt alettiin myös samantien tekemään ja ilman kiukkua onnistui.... :)
Loppuilta oltiinkin kotosalla ja oltiin Lapinlahdelle mesen kautta yhteyksissä ja ihailtiin Jaanan ja Simon uutta Hessu-kissanpentua. Olivat löytäneet pennun Pajujärveltä Jussin vanhasta navetasta maukumasta. Ja on kuulema heti oppinut laatikolle pisuille ja kakille. Fiksu pentu! :)