Tänään oli Pölhön koululla ulkoilmatapahtuma, jossa aiheena oli pimeässä näkyminen. Poliisi, Rahtarit ja koulun vanhempainyhdistys järjestivät tapahtuman missä perehdyttiin heijastimien käyttöön. Akolantiellä kokeiltiin heijastimien näkyvyyttä auton valoilla heijastamalla. Näytettiin miten hyvin heijastinta käyttävä näkyy pimeällä. Koulun ympäristöstä oli sammutettu kaikki valot, kuten esim. urheilukentän valaisimet. Viimeisenä kaikki heijastinliiviä käyttävät saivat juosta tietä pitkin, jotta nähtiin kuinka pitkälle ja hyvin heijastinliivit näkyvät. Joka vuosihan on  esim. ekaluokkalaisille jaettu heijastinliivit. Idakin sai Valiolta liivin ekaluokalla ja käytti sitä tänäkin aamuna kouluun lähtiessä kahdeksan maissa. Illalla Rahtarit lahjoittivat kaikille paikalla olleille lapsille heijastimen ja loput jaetaan opettajien avulla kaikille koululaisille. Ennen tapahtuman loppumista vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja käski kaikkien vanhempienkin muodostaa  myös jono heijastimien jakoa varten. Alussa tosin ensin ilmoitti että heijastimet jaetaan vain lapsille, koska vanhemmat voivat ostaa sen kaupasta.:)
Nooralla ja Saanalla sattui olemaan samaan aikaan liikuntakerho koululla, joten jännittivät saavatko he heijastinta, vaikka eivät olleet loppuajasta mukana tapahtumassa. Ida huolehti pikkusiskosta ja pyysi samalla Noorallekin heijastimen kun haki itselleenkin. Marita haki myös Saanalle, muuten ei kuulema illalla oltaisi nukkumaan mentäessä hyvällä mielellä. No kaikki saivat heijastimen ja hyvän mielen, jopa vanhemmatkin :)
Päivä on mennyt muuten ihan normaalin arjen mukaan. Mikalla oli aamuvuoro ja haki Nooran eskarista töiden jälkeen. Ida tepsutteli aamusta kouluun, vaikkakin aamulla hieman natisikin asiasta ja pyysi autokyytiä. Kotiakin käveli reippaasti ja yllätyksenä tyttärelle, mummi tuli kaveriksi tekemään läksyjä, jotta kerkeää saada ne valmiiksi ennen kuvataidekoulua. Minä hain sitten töiden jälkeen neidin kuviksesta. Naureskelimme illalla koululla Maritan kanssa kuinka koulun ja kodin väliä on tämän päivän aikana rampattu edes takaisin. Ida esim. on kulkenut tuota väliä tämän päivän aikana yhteensä kuusi kertaa, kävellen että autolla.
Ennen Nooran ja Saanan liikuntakerhon loppumista kerkesimme piipahtaa kotosalla tekemässä lumityöt. Lunta on tullut hissukseen lisää. Kolasimme Mikan kanssa takapihalta lumet keskeltä pihan reunalle, jotta tytöt saavat rakentaa siihen uuden majan. Ovat Hetan kanssa rakentaneet majan tien reunaan katuvalon alle. Hieman vaarallinen leikkipaikka, joten päätimme yhdessä siirtää majan pihan puolelle. Eniten hirvittää kun rantaan menevät autot ajavat aivan älyn lujaa meidän ohitse.
Illasta olikin ulkoilman vaikutuksesta väsynyttä porukkaa. Noora nukahti ensimmäisenä, Idan kanssa luimme iltasaduksi uskonnonkokeen koealuetta ja Mika nukahti sillä aikaa sohvalle. Taitaa olla aika herätellä se siirtymään makkarin puolelle nukkumaan ja painua itsekin. :)