Tänään on tosiaan viimeinen työpäivä ennen joululomaa. Täällä sitä istuskellaan yksin toimistolla ja reilun puolen tunnin päästä olisi lähdön hetki. Työkaverit ovat lähteneet aikasemmin kun käyttivät ylityötunnit pois ja niin teen minäkin, mutta minulle ei ole niin paljoa jäljellä tunteja kun olen käyttänyt niitä aikasemmin. No onneksi on kuitenkin muutama ettei tarvi olla ihan neljään asti.

Joo ja joululoman pituuskin selvisi. Ei minulla vielä ole muisti mennyt, kun mietin olenko unohtanut pitäneeni syksyn aikana muuta vapaata kuin palkatonta syyslomalla. Virhemerkintä oli talouspäälikön koneella ja sitä lukiessa näytti siltä että minä olisi pitänyt lomapäivät jo aika kausia sitten. No onneksi selvisi ja meikä pääsee LOMALLE. Jos kuvapätkän osaisin laittaa niin tällä kohdalla olisi pätkä riemutanssista :) Ehkä parempikin etten osaa laittaa, saattaisi myöhemmin hävettää!

Tänään olisi tarkoitus alkaa siivoilemaan pikkasen kotosalla ja tehdä uusi piparitaikina, kun aikasemmin leivotut piparit on jo syöty. Kaikki jouluhommat ovat edessä, vaikka niitä on mukamas yrittänyt tehdä etukäteen. Mikalla oli tehtävänä kysellä kuusien hintoja Pölhön koulun läheltä olevalta kuusenmyyjältä. Oli tässä lehdessäkin ilmoitellut myyvänsä kuusia, mutta hintoja ei ollut painanut mainokseen. Kuusi pitäisi perjantaina ottaa sisälle koristeltavaksi, niin kuin perinteenä on. Idan syntymäpäivän kunniaksi. Niin se aika kuluu eteenpäin, siitäkin joulusta on yhdeksän vuotta aikaa kun Ida syntyi Kuopiossa. Tuona jouluna sain parhaan lahjan, mutta joulu sinänsä tunnelmineen oli kaikkea muuta kuin joululta voi odottaa. Mielummin olisin ollut kotona viettämässä joulua tyttären kanssa kun maannut sairaalassa. No näihin muistoihin palaamme parin päivän päästä. Nyt vain pitäisi miettiä mitä neitokaiselle ostaa synttärilahjaksi, kun toiveita ei hirveesti ole ollut. Joululahjalistankin kirjoittaminen oli vaikea prosessi, kun kaikki nykyajan lelut ovat kuulema ihan tyhmiä ja tylsiä, lainaten neidin omia sanoja. Siinä onkin Joulupukin tontuilla miettiminen ja hiuksien haromista mitä pakettiin pistäisi.

Tänään olisi kirkossa Kauneimmat joululaulut, ja sinne me taidamme suunnistaa iltasella. Mummin kanssa olemma suunnitelleet menevämme kun sunnuntaina emme päässeet. Silloinhan kirkossa on ollut paljon väkeä, noin 400 henkilöä, jos oikein kuulin kun suntiomme sanoi laskeneensa pyhänä. No tänään ei varmaan niin paljoa väkeä kokoonnu, mutta varmasti laulu raikuu kirkossa ihan kiitettävästi. Mutta nyt alan siivoilla paikkoja ja valmistautumaan pikku hiljaa joululoman viettoon......