Ainakin meillä, sillä vaikka olinkin suunnitellut huomiseksi "suur"siivousta, niin toteutinkin sen tänään. Joten matot ja petivaatteet ulos ja luutu heilumaan. Ensin tosin piti kerätä pois jaloista joulukoristeet. Ja kylläpä näytti huusholli taas arkisen tylsältä ja tyhjältä.  Jouluajan yllätys oli joulukuusi, joka seisoi jo ulkona ennen sisään ottoa about pari kuukautta. Siitä huolimatta neulasia ei paljoa näkynyt lattialla. No nyt hieman varisutteli kun kannoin pihalle tyttöjen lumimajan viereen. Meinasimme ostaa uuden kuusen sisälle, mutta päätimmekin kokeilla ulkona seisonutta ja hyvä päätös olikin.

No huusholli on nyt siivottu joulukoristuksista ja huomenna, ihan oikeana loppiaisena saamme sitten viettää aikaa perheen kesken, ilman siivoamista. Mikallakin on ensimmäinen yövuoro, eli ns. vapaapäivä, kun illalla lähtee yhdeksän maissa töihin. Jotain kivaa voisi keksiä, varsinkin kun arki jo kovasta kolkuttelee oveen. Ensi maanantaina alkaa sekä tyttöjen koulu että minun työ. Mikalla sattuu juuri silloin alkamaan neljän päivän vapaa ja aiko kuulema nauttia siitä ja mainita vapaapäivistä aamulla kun minä valmistaudun töihin lähtöön. :)

Sukset pitäisi etsiä esiin, samoten  luistimetkin. Eilen kävimme koululla Veetin kanssa lenkillä ja näytti siltä että ovat jäädyttäneet kenttää. Tosin hukkaan taisi mennä jäädyttäminen, kun tänään oli ihan vesikeli aamusta. Lunta on kyllä tullut ja sen huomaa muksuistakin. Viikko takaperin en olisi osannut kuvitella tyttöjen kysyvän saavatko mennä ulos. Paremminki täyty väkisin pukkia ulos ja viiden minuutin päästä olivat takaisin sisällä. Tänäänkin ovat ravanneet edestakaisin. Vaatteita kuivattelevat välillä, kun lumi on tänään tosi märkää. Noora kaipailee suksia, jotka ovat vielä varastossa, sillä eipä ole aikasemmin ollut paljoa hiihtokelejä, eikä ole kehdannut nurmikkoakaan pitkin hiihdellä. Lupasin tänään penkoa hiihtomonot esille ja jännittyneenä odotellaan täytyykö lähteä ostamaan uusia hiihtotarvikkeita vaan meneekö edellistalviset. Tytöt ovat kyllä kasvaneet, joten taitaa tulla kauppareissu, sillä kun pakkasin tavaroita Lapinlahden reissua varten, siivosin samalla vaatekaapit ja kappas kummaa, jotenkin ihmeellisesti sieltä lähti pussillinen TAAS vaatteita kierrätykseen.

Tytöt ovat tosiaan ulkona viihtyneet ja rakennelleet lumimajoja. Eilen lunta sateli sen verran että kahteen kertaan sain käydä kolaamassa pihan puhtaaksi. Siinä samassa kasasin tytöille ison (näissä lumimäärissä ajatellen) lumikasan. Tänään siihen on muovautunut oviaukkoja ja tunneleita. Veetikin tykkää käydä välillä tutkimassa lumimajan sisätiloja, mutta ei taida olla oikein haluttu vieras, kun lattioille ilmestyy kuoppia ja seinät kaatuu. Veetillä tuntuu lumen myötä myös tulleen virtaa ja uikuttaa ikkunan edessä koko ajan ulos, varsinkin jos tytöt ovat pihalla. Matkamasennuksesta ei ole enää mitään tietoa :) Taitaa ulkoilma vaikuttaa unen tuloonkin. Eilen illalla kun luimme iltasatua Noora nukahti kesken kaiken ja tänään väsähti päikkäreille olohuoneen lattialle. Veeti katsoi paikan myös hyväksi ja laittautui Nooran viereen pitkälleen.

Kutomisvimma on jatkunut ja uusia lankojakin on tullut osteltua. Eilen kyhäsin omin ohjein ns. kännykkäpussin. Nappi pitää vaan löytää ja niitä kun ei minulla ole täytynee kääntyä mummin puoleen ja käydä tutkimassa mummin varastoja. Tänään ajattelin kokeilla ihan löytämääni pussukkaohjetta ja katsoa minkäläinen siitä tulee. Varmaan vähän viksumman oloinen! No kyllä tuo omatekelekin tuntui tytöille kelpaavan kun kiikuttivat sitä tänään kaulassakin keskeneräisenä.

Mutta nyt taidan lähteä etsimään niitä hiihtomonoja ja suksia varastosta, sillä muuten meidän kuopus menettää hermot. Kerkeänkin ennen saunaan lähtöä penkoa esille, jottei tarvi saunaiholla mennä kylmään varastoon. Saa sitten illasta rauhoittua syömään Idan paistamia lettuja.  NAM!