Tänään on sitten oltu töissä hoitovapaan jälkeen ja ihan kivaa oli. Tulihan tuota muutama ääivä kotosalla häärättyäkin ja välillä peukaloita pyöriteltyä. Mika tuli aamulla viimeisestä yövuorosta ja jäivät Nooran kanssa nukkumaan kun me Idan kanssa lähdimme kahdeksan maissa.
Potilas on ollut tänään jo paljon virkeämpi, vaikka puolen päivän maissa kuumetta olikin mitattessa 38 astetta. Särkylääkkeen vaikutuksesta  lämpö laski eikä ole näin illemmasta noussut vielä takasin. joko nyt oltaisiin tervehtymässä. Toivotaan niin, sillä neiti alkaa olla melko tympääntynyt kotona oleskeluun. Kyselee pääse eskariin tai leikkimään Idan mukana pihalle. Hieman oli myrtsi ilme kun Ida lähti luokkakaverin, Iitun kanssa luistelemaan. No jos kuume nyt laskee pysyvästi lupasimme että viikonloppuna lähdemme kaikki pyörähtelemään piruetteja.

Luistelukausi on siis nyt avattu. Alkuviikosta opettajat olivat sanoneet että nyt kenttä on siinä kunnossa että voi luistimet kaivaa kaapista esiin. Meillä ne kaivettiin jo joululomalla, mutta luistelusta ei tarvinnut haaveilla kun vettä satoi. Saa nähdä kuinka kipeä takapuoli on kun neiti kotiutuu. No näytti ainakin luistelutaito olevan tallessa, kun hieman seurasin viedessäni neidin kentälle.

Eilen pyörähdimme Idan ja Hetan kanssa siellä kirjastoautossa. Olimme hyvissä ajoin, joten potkuttelimme potkurilla ympäri Pajukujaa. Aika tosin riensi kun tytöt pääsivät hyppimään parkkipaikan isoihin lumikasoihin. Kirjastoauto tuli vihdoin ja me päästiin valitsemaan kirjoja. Taitaa vielä olla kirjastoauton pysähdys Pajukujalla uusi asia, kun autossa kävi meidän lisäksi vain pari ihmistä. Tänään tosin oli Lounas-Lappi -lehdessä julkaistu auton uusi aikataulu. Muistelin  käyneeni viimeeksi Lautiosaaren puolella kirjastoautossa joskus pikkutyttönä Färirannan pihalla, neuvolan edustalla. Sama kuski oli silloinkin.

Nyt kuitenkin lähden tekemään jotain iltapalaksi, sillä uskon luistelijalla olevan HIRMU nälkä kun tulee kotosalle. Ei ole vielä soittanut hakemaan, eikä taida olla kyllä kiirettäkään pois kun on kaverikin mukana. :)

Lisäys illasta:
Ida innostui luistelemaan 2,5 tuntia eikä olisi halunut vieläkään lähteä kotia, kun soitin tulevani hakemaan. Tarkoitus oli että neiti soittaa itse koska tullaan hakemaan, mutta sitä olisimme saaneet varmaan odotella vielä yhdeksän maissa :) Aiko lähteä huomenna uudiksi, koska jalkojakaan ei särkenyt yhtään ja luistelemassa oli ollut TOSI kivaa!
Meikä selaili nyt sitä siskon suosimaa Pakkopullan blogia ja sieltä löysin iltapalaksi Jauhelihakiekoja. Täytyyhän sitä luistelijalle olla kiekojakin, vaikkei jääkiekkoa pelannutkaan. Kannattaa kokeilla, meillä tykättiin. Jes, yksi kokeiluni maistui  meidän perheen makutuomareille! :)

KEVENNETYT JAUHELIHAKIEKOT

Taikina:

2 dl  vettä

1 tl  suolaa

2 rkl  öljyä

5 dl  rouheisia sämpyläjauhoja

1 pss  kuivahiivaa

Täyte:

400 g  kevyttä jauhelihaa (minulla possun 12 %)

1 iso sipuli silputtuna

1 dl  ketsuppia

1 tl  valkosipulijauhetta

2 tl  pizzamaustetta

1 tl yrttisuolaa

100 g  kevyttä kasvisrasvatuorejuustoa (esim. Keijun ruohosipuli)

2-3  porkkanaa raastettuna

2 dl  kevytjuustoa raastettuna (esim. Polar 15 %)

3  tomaattia viipaleina

Lisää lämpimään veteen jauhoihin sekoitettu kuivahiiva, suola sekä öljy. Alusta kunnolla. Kohota noin 30 min.
Paista jauheliha, kaada mahdollinen ylimääräinen rasva pois, lisää sipulisilppu, ketsuppi, mausteet, porkkanaraaste ja tuorejuusto. Sekoittele hetki. Anna täytteen jäähtyä.
Kaulitse taikina noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levylle. Kääri rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä noin 2-3 cm paksuisia viipaleita. Laita viipaleet pellille ja painele aika litteiksi. Lisää päälle tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Paista 225 lämmössä vartin verran.