Näin lauloimme lasten kanssa tänään kerhossa ja tottahan tuo on ollut tässä parina aamuna. Olen reipastellut ja hilputellut aamusella kahdeksaksi töihin joen yli. Eilen oli vauhtia antamassa pieni kirpeä pohjoisviima. Kaulahuivin sai vetää koko naama suojaksi ettei kovin nipistelisi poskipäitä. Lasit täytyi ottaa pois kesken kaiken sillä huurtuivat niin ettei eteensä nähnyt. Tänään olinkin aamusella yhtä kokemusta rikkaampi ja laitoin rillit koteloon ja reppuun jo kotosalla. Ei palellut kasvoja yhtä paljon. Haittapuoli vaan oli huono näköetäisyys. Onneksi joella ei aamulla ollut muita kävelemässä etten törmännyt kehenkään.  Pakkasta on ollut hieman yli 20 astetta, tosin meidän mittari aina hieman valehtelee kun mittarin antura on suojaisessa paikassa. Huomenna onkin taas autoilupäivä kun kierrän eskareissa vierailemassa molemmin puolin Kemijokea.

Aamulla meidän mökissä heräsikin Nelosen lastenohjelmia katsomaan kahden lapsen sijasta kolme. Joni tuli eilen meille leikkimään tyttöjen kanssa ja illalla saunomisen jälkeen jäi myös yökyläänkin. Siskonpedissä nukkuivat Idan huoneessa. Veetikin kävi illalla kokeilemassa itselleen uutta makuupaikkaa, mutta taisi meidän makkarin lattiapaikka kuitenkin voittaa. Tuttu ja turvallinen! Ja kuule samalla kun isäntäväestä ensimmäinen, eli minä, aamuvarhaisella herää päästämään pisulle. Noora tässä yhtenä päivänä pohtikin miksi koirat eivät voisi käydä tekemässä tarpeitaan vessassa niin kuin ihmisetkin. Olisihan se aika hassun näköistä kun menisi vessaan ja oven aukaistua näisi Veetin istumassa pöntöllä :)

370991.jpg

Eipä meidän mökkiin mitään ihmeellisempää kuulu. Arki on pikku hiljaa palautunut tämän viikon myötä. Tosin Nooran sairastelun myötä kun harrastustoiminta jäi heikommalle puolelle, niin ei niitä meinattu muistaa tälläkään viikolla. Onneksi eilen Saanan äiti kyseli ennen liikuntakerhon alkua onko Noora lähdössä jumpalle. Meikä istuskeli viestin saapuessa keittiössä äpöstämässä täysin unohtaneena koko kerhon. Ei muuta kuin äkkiä jumppavaatteet ja juomapullo kassiin ja menoksi. Kerettiin kuitenkin!!!

Idallakin on ollut hieman erikoinen päivä tänää koulussa, kun opettajia oli useampi sairaana. Ovat joutuneet opettajienhuoneessa sumplimaan tuntijärjestelyjä hieman uusiksi. Poikien liikuntatunti oli peruttu sekä englannintunti vaihdettu yllin tunniksi. Ovat ryhmätöitä tehneet Suomen kaupungeista useampana tuntina. Kai tällä seudulla jokin pöpö vielä riehuu kun ihmiset sairastelevat korkeaa kuumetta ja mahatautia. Meillä töissäkin molemmat emännät ovat sairaslomalla, jolloin me muut työntekijät olemme saaneet tarttua mopin varteen ja pönttöharjaan. Ei haittaa minua. Siinä nyt ei kauan mene kun oman työ lomassa pesasee muutaman pöntön ja lakaisee lattiat puhtaiksi, niin kuin Marikan kanssa teimmekin maanantaina työpäivän päätteeksi. Ovat kuitenkin tähän päivään mennessä varmaankin saaneet hommattua sijaisen tuuraamaan. Mutta pöpöt jyllää siitä huolimatta. Toivottavasti vaan ei meidän mökissä. Tässä on kyllä sairasteltu ihan tarpeeksi. Hirveältä näytti tammikuun tuntilista kun sitä eilen töissä kirjoittelin. Muutaman päivä kohdalla koko tammikuun aikana oli vain merkintä, huh-huh!!!
Toivottavasti Nooralla pöpöt ovat saanet lähtöpassit kropasta, sillä tänään oli lääkekuurin vimppapäivä. Nyt sitten odotellaan viikko, kunnes voimme viedä terveyskeskuksen labraan jälkitarkastusta varten pissanäytteen. Peukut pystyyn ettei pöpöjä enää olisi!