Taas se alkoi... Jack Bauer ja kumppanit vauhdissa ja meikäläisestä tulee sohvan vanki. Kun BB loppui mietin, mitä ihmettä sitä katselen töllöstä ja nyt ainakin sunnuntai on pelastettu. Ensin tulee Subilta  24 ja sitten Kolmoselta Twin Peaks. Miten sitä jaksaakin herätä aina maanantai aamuna aikaisin töihin, kun edellis iltana on jumittunut töllön ääreen. Sen näkee huomenna, sillä arki palaa mökkiin. Loma on nyt sitten virallisesti ohi ja työt kutsuvat. Seuraavan kerran lomalla ollaankin hiihtoloman merkeissä. Tästä se alkaa taas :)

Tänään alkoi muutakin, nimittäin näytteleihin valmistautuminen. Muistelimme Veetin kanssa lenkin jälkeen hieman pentukoulutuksen oppeja ja samalla juoksentelimme rinnatusten pitkin pihaa. Tätä kun jatkamme päivittäin, niin emmeköhän ole hieman vankemmalla pohjalla ensi kuun puolella. Ei tämä tarkoita että olemme opit unohtaneet, mutta välillä on hyvä muistella ja harjoitella niitä hieman. Eikö vanha sanonta sanokin että harjoitus tekee mestarin. Kumpa joku vaan harjoittelisi minunkin kanssa samalla lailla, jotta uskaltaisi meikäläinenkin astua kehään tuomarin eteen :)

Toissa päivänä tuumasin että loppiaista vietettiin meidän mökissä päivää aikasemmin ja niin todella tehtiin. Eilen, siis oikeana loppiaisena elimme aivan tavallista lauantai päivää. Jääkaappi kun täyttyi enemmälti vain valosta eikä ruuasta, niin päätimme lähteä kauppaan shoppailemaan, kunnes ihmettelimme Citymarketin kohdalla, miksi yhtään autoa ei ole pihassa. HALOO !!!! Ei varmaan kun on pyhäpäivä ja kaupat kiinni. Hyvä MINÄ !!! Autokin oikein laitettiin roikkaan lämpiämään siksi aikaa kun kävimme lenkillä Veetin kanssa, sillä pakkanen oli hieman kirinyt. Tytötkin ottivat lompakot mukaan jotta ostaisivat jotain omalla rahalla. No kun kauppaan ei päästy ja maitoa oli saatava niin ajelimme Neste Lapintuuleen Kemin toiselle puolelle. Huoltamo, joka on onneksi 24 tuntia auki, PELASTUS !!!

Eilen katselimme talvivarustuksetkin, eli hiihtovälineet ja luistimet. En niitä sittenkään toissa iltana kerennyt katsomaan, vaikka aijoinki. No hiihtomonojen kokeilemisen ja suksien mittailun  jälkeen kummallekin tyttärelle löytyi sopivat, onneksi! Idalle pitää vaan ostaa oikean mittaiset sauvat. Ennen ei tarvinut muuta kuin potkaista sukset jalkaan, mutta nykyään täytyy katsoa että siteet ja monot ovat sopiva pari. On eri urallisia monoja, siteitä jne... ja jos menet ostamaan uusia suksia ja siteitä niin osta samalla myös uudet monot, vaikka vanhat olisivat vielä sopivat jalkaan. Näin saadaan pakkokaupattua koko uusi hieno hiihtovälinepaketti. Näin ainakin meillä kävi viime vuonna. Onneksi se paketti meni tänä talvena vielä Nooralle, mutta ensi talvena saakin hommata uudet sukset kaikkineen varustuksineen. Pitäisikö nyt jo kirjoittaa Joulupukille lahjatoiveena ensi jouluksi?  :)
Luistimetkin meni hankintaan. Nooralle sopivat Idan vanhat luistimet ja koska minun luistimet ovat esikoiselle liian isot :) niin pitänee kai ostaa tyttärelle uudet kiitimetkin. Luistelulla nimittäin varmaan aloittavat koulun talviurheilun, koska koulun kenttää on jäädytetty ja pururadalla paistattelee vielä heinät lumen seasta hiihtoladun sijasta.

Meillä tytöt pääsivät tietenkin eilen kokeilemaan suksia kun kävimme penkoilla juoksuttamassa Veetiä. Hieman oli taito kesän aikana ruostunut, mutta äkkiä palautui muistiin. Tänään ovat hiihdelleet taloa ympäri ja löytäneet kuulema ketun jäljet. Me kyllä Mikan kanssa epäilimme niitä Veetin jäljiksi, mutta tyttäret olivat eri mieltä. joten meidän pihalla taitaa liikkua metsäneläimiäkin, koiran lisäksi :)

Tänään on siis minun ja tyttöjen viimeinen lomapäivä. Mikalla sopivasti alkaa loma, mutta ei siitä enempää :) Huomista päivää varten on laitettu reputkin valmiiksi, tuolin selälle vaatteet odottelemaan ja minun eväätkin valmiiksi pakattu. Taitaa kumpaakin jännittää hieman, mutta täytynee myöntää että niin myös itseänikin. On nimittäin semmoista kikatusta ja kihelmöinti liikkeellä, siis tytöillä. Ihan hyvä että tulee muutakin ajateltavaa ja tekemistä, kun vain kotona pyörimistä. Ennen vuoden vaihdetta varsinkin kun ulkonakaan eivät viihtyneet kärttyilivät koko ajan. Nyt kun ulkona maa on valkoinen löytyy monenlaista uutta touhua, jota olisi kaivattu jo loman alkupuolella.

On varmaan aika lähteä nukkumaan, jotta jaksaa aamulla herätä virkkuna vuoden ensimmäiseen työpäivään. Mika kyseli pitääkö hänen soitella aamulla töistä lähtiessä, että olen varmasti herännyt. Pottuilee minulle nyt kun itsellä alkaa neljän päivän vapaa sopivasti kun minulla starttaa työt. Mutta potut pottuina kuomaseni, odota vain!!! :)