Tämä päivä lähti käyntiin normaaliin launtaiseen tapaan. Aamutoimien jälkeen hypättiin autoon ja suuntasimme uimahalliin. Pieni mutka käytiin Idan uintikaverin luona. Katsku lähti meidän kyydillä vesiralliin. Tänään oli viimeinen vesiralli I -kerta , mutta ei huolta, ensi lauantaina alkaa vesiralli II, mihin Ida ilmoittautui. Eli edelleen launtai aamuna heräilemme ajoissa ja suuntaamme Kemin uimahalliin.

Sillä aikaa kun Ida ja Katsku olivat uimassa, me Nooran kanssa kiertelimme kaupoissa. Apteekista kävimme ostamassa uuden kuumemittarin. Myyjä esitteli digitaalisen mittarin sekä lasisen elohopeattoman mittarin. Mutta suositteli ostamaan digitaalisen mittarin kun kuuli miten edellinen kuumemittari oli mennyt rikki. Samalla ostimme Veetiskän kuiville anturoille Helosan-rasvaa. Sitä sitten kotosalla laitoimme tassuihin ja koiran ihmeteltäväksi sukat myös. Oli aika hubaisa näky! Reppana ei tiennyt miten päin pistelee tassuja kävelessään.

375661.jpg

Lisäksi kävimme Nooran kanssa Tiimarissa ostelemassa Ystävänpäivä-kortti tarpeita. Meidän pitäisi alkaa pikku hiljaa askarrella kortteja, jotta kerkeämme lähettää ne ajoissa ystäville. Lopuksi piipahdimme K-kaupassa, missä törmäsimme ohimennen julkkikseen. Jippii! Paavo Väyrynen oli pitämässä vaalikamppanjaansa. Emme jääneet Nooran kanssa kuulemaan puhetta, vaan suuntasimme autolle ja uimahallille hakemaan uimareita.

Siellä ne tyttäret istuivat katsomon alapenkillä odottelemassa valmentajan palautetta. Idan uintimerkki-kirjanen jäi kotia, mutta iloisena tyttö otti vastaan kala-pinssin. Tuuletusten kera lähti kävelemään altaan reunaa pitkin pesuhuoneeseen. Olivat kummatkin tytöt suorittaneet kala-uimamerkin vesirallin päätteeksi. ONNITTELUT UIMAREILLE! Nyt sitten uusia haasteita kohtaamaan ja uintimerkkejä suorittamaan vesiralli II:seen.

Kotona meillä alkoikin tyttöjen kanssa siivousurakka. Tosin tyttäret "karkasivat" mummin kanssa Rytikariin Terhin ja Akin kaupalle syömään pyttipannua. Kauppiailla oli vähän aikaa sitten 1-vuotissynttärit ja tänään pirskeet jatkui. Aki kokkasi asiakkaille pyttipannua.  Aikanaan tytötkin kotiutuivat ja pääsivät siivoamaan omia huoneitaan. Ahkerasti pyyhkivätkin pölyjä joka paikasta.

375662.jpg

Tytöt työn touhussa...

375664.jpg

Myöhemmin kävimme hiihtelemässä joella. Minäkin laiton ensimmäisen kerran tälle talvelle monot jalkaan ja hain sukset varastosta esille. Sauvoista oli kummatkin sommat rikki, joten hiihtäminen oli hieman hankalaa kun sauvat upposivat hankeen. Olisi kai aika hommata uudet sauvat. Veetillä ainakin tuntui olevan vauhtia. Juoksenteli joella ristiin ja rastiin, välillä hyppien suksien yli. Eniten minua kuitenkin jännitti kelkkailijat. Niin lujaa kun he ajavatkin. Kotimatkalla, melkein meidän risteyksessä, kelkka tuli mutkan takaa ja kun näki meidät joutui jarruttamaan kovasta vauhdista niin että kelkan perä liirasi. Tarkkana saa joellakin kun ajavat kelkoilla niin lujaa. Veeti on pari kertaa yritänyt lähteä juoksemaan kelkan perään, mutta eihän se reppana sitä kiinni saa. Lopulta on pysähtynyt ja hyväksynyt tappionsa kisassa.

Ilta menikin kotona hääriessä ja kokatessa, sekä saunoessa mummolassa. Piti tehdä Mikalle huomiseksi evästä töihin kun toinen tekee aamu- ja iltavuoron putkeen. Tänäänkin on ollut tuplavuorossa. Käypi vain kotona nukkumassa ja sitten lähtee taas hurruuttamaan kohti Torniota.
nyt taitaa olla minunkin aika lähteä nukumaan, jotta huomenna jaksaa taas touhuta. Lupasin huomenna lähteä luistelemaan tyttöjen kanssa koulun kentälle. Huh-huh! Mitähän minun jalat sanovat? Saattaa illasta olla kipenä, kun ei ole luistelut pitkään aikaan. Siitä sitten huomenna...