Eilen kirjoittelin blogiin kuulumisia, mutta kun lopuksi tallensin tekstiä niin se hävisi. Nyt sitten kirjoitan tekstin ensin Wordilla ja tallennan, ettei tarvitse kirjoitella aina uusiksi.

Laskiaisviikkoa tässä vietetään. Eilen meillä syötiin perinteiseen tapaan hernekeittoa, eikä mitään purkkipöperöä vaan ihan itse keitettyä. Elämäni ensimmäisen kerran valmistin hernekeiton kuivan koppuroista herneistä. Onneksi muistin lauantai-iltana laittaa yön ajaksi herneet likoamaan. Laskiaispullia meillä ei syöty koska olin unohtanut tarkistaa leivontatarpeet, joten hiiva oli päässyt edellisen kerran jälkeen loppumaan. No huomenna on laskiaistiistai, joten hyvin kerkeää pullia vielä leipomaan.

 

Huomenna on tytöillä koulussa laskiaispäivä ja menevät kuulemma penkoille joen rantaan laskemaan mäkeä. Ainakin eskarit, näin kertoi Kristiina kun tänään törmäsin koulun pihalla lenkkeillessäni Veetin kanssa. Pitää muistaa huomenna laittaa liukurit tytöille mukaan. Minä olen tänään ollut jo laskiaismäessä, nimittäin Lautiosaaren päiväkerhot viettivät tänään ulkoilupäivää. Kerhotalon pihaan oli tehty todella hyvä mäki, josta lasten oli hyvä laskea. Meikäläinen vaan alkaa olla melko väsy näin illasta, kun on ulkoillut tänään normaalia enemmän.  kerhojen ulkoilujen lisäksi oli kävellen töissä ja Veetin kanssa on tänään jo lenkkeilty kahteen otteeseen, joten ulkoiltu on. Hyvä vaan että uni maittaa, ettei sitä valvo yömyöhälle.

 

Veetin kanssa tosiaan kävimme jo aamulla lenkillä ja sekös sitten piristää aamutuimaan. Sopivasti herää kun käväisee lenkillä parinkymmenen pakkasessa. Töistä tultua lähdin Veetin kanssa hakemaan Nooraa kuvataidekoulusta. Neiti kerran ilmoitti haluavansa kävellä koululta kotia eikä vaan aina auto kyydillä. Tänään sitten aamulla sovimme että hän pukee lämpimästi vaatetta päälle kun menee kuvikseen, jotta tarkenee kävellä kotia. Tulipahan samalla käytyä Veetin kanssa lenkillä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Lauantaina kävimme Veetin ja tyttöjen kanssa Laivakankaan raviradalla koiranäyttelyssä. Veetin kasvattaja Meeri tuli Oulusta oman kultaisennoutajan, Jasminin kanssa myös näyttelyihin ja tarjoutui esittämään Veetin kehässä. Minä kun en uskalla mennä tuomarin eteen. Joskus se askel on kyllä otettava. Laittelin viikonloppuna Veetin sivuja hieman uusiksi ja siltä voi lukea näyttelyjen arvostelut. Oulun näyttelyjen arvosteluja en vielä laittanut… pitää ensin suomentaa. Sanakirja esille! :) Klikkaa Veetin sivuille, jos kiinnostaa.

Eipä meille muuta kummempaa kuulu.  Mika on ollut vapaalla ja työskennellyt autotallissa koko päivän. Sen kyllä näkee ja nyt jopa mahtuu kumpikin auto sisälle talliin. Kuulin juuri että minulla on kymmenen senttiä tilaa molemmin puolin autoa peruuttaa se huomen aamulla ulos tallista. Jippii! Luottamus kympissä kun pappa jatkoi samaan hengenvetoon "…herätä minut aamulla jos tuntuu ettet saa autoa ulos aamulla…"  Toivottavasti aamulla ei tule kiire :)

Nyt minä kuitenkin lähden päällystämään Idan uutta englanninvihkoa, ennen kuin siinä on kulmat kurtussa. Sitten saunan kautta nukkumaan.