Kai sitä jotain on sillä tänään meikäläinen on heilunut mökissä edes takaisin ja saanut aikaan enemmän kun kuluneen kuukauden aikana. Aamulla heräsin kun tytöt katselivat jo lastenohjelmia olohuoneessa. Ajattelin että kello käy jo vaikka mitä, mutta puolta kahdeksaa näytti olevan kun nousin ylös. Aamupalan jälkeen laittelin paikkoja kuntoon, sitä normaalia hääräämistä. Sitten otin itseäni niskasta kiinni ja lähdin mattopyykille. Joo-o, kevään ensimmäinen matto on pesty, ja ulkona on kuivumassa vaikka hitaasti kuivuukin. Eräs äiti viikolla kertoi asuneensa Pohjanmaalla ja tottuneensa siellä asumisen aikana että matot pestään aina keväällä lumen aikaan. Näin niistä tulee kuulema kirkkaampia ja varmaan raikkaampia kuin kesähelteen aikana. Tämähän piti sitten kokeilla ja nyt se matto roikkuu tuolla ulkona.

Saatuani maton pestyä jatkoi pesu-kannalla ja jynssäsin pesuhuoneen lattiat ja seinät puhtaiksi. Sen verran oli puhti jo poissa pesun jälkeen että päätin jättää saunan pesun ensi viikonlopuksi. Lauteet kun ovat raskaat nostaa pois paikoiltaan. Siihen tarvitaan uutta puhtia!
Pienen levähdys ja tankkaustauon jälkeen intoa piisasi taas ja siinä sai kyytiä terassi ja pitkä eteinen. Kannoin terassin kalusteen jo pihalle ja niitähän piti heti kokeilla. Nooralla ja Idalla oli kavereita leikkimässä joten pistimme piknikin pystyyn. Mikäs siinä kun aurinkokin paisteli terassille lämpimästi. Tarjolla oli mokkapaloja, keksejä ja mehua. Ja kyllä piisasi, yksi mokkapala jäi lopulta jäljelle, jonka tietty meikämanni pisteli poskeen.

520995.jpg

Auringon paistaessa kaikki lika tulee hyvin esille, varsinkin ikkunoista. Olohuoneen ikkunoiden alareunat on Veetin reviiriä ja sen on näköisetkin. Niinpä pesin keittiön ja olohuoneen ikkunat ja maailma kirkastui heti.  Mutta tiedän että tuo alareuna on kohta samannäköinen kuin ennen pesua. Veeti kun tutkii ulkomaailmaa kuono kiinni ikkunassa. ;)

Illemmasta kävimme putkensuulla jälleen juoksuttamassa Veetiä. Mukana oli naapurin Hetakin, joka innostui juoksuttamaan Veetiä ihan kunnolla. Heta heittelikeppejä Veetille niin paljon että koira ei enää jaksanut juosta keppien perään. Kotia päästyä ja pesulla käytyä onkin maannut yhdessä paikassa ja ottanut rennosti.

Nyt taidan minäkin siirtyä tuon rennosti ottamisen kannalle ja istahtaa telkun ääreen odottelemaan hellua iltavuorosta.