Lämmintä piisaa ja vettä toivotaan, mutta valittaa ei saa, vihdoinkin kun on lämmintä kylmän talven jälkeen. Mutta vaikka kuinka yrittää suojata ihoa rasvalla ja vaatekappaleilla punottaa iho niin että ensi yöstä tulee tuskallinen. Töissä kun vietämme suurimmalta osin aikaa pihalla lasten kanssa, niin kyllähän tässä melkoisia papuja varmaankin ollaan juhannukseen mennessä.  Tytöt ovat kotona monta päivää jo kyselleet uima-allasta pihalle, joten tänään Mika päätti viedä heidät ison uima-altaan äärelle. Joten ajelimme Hietalammelle uimaan, tosin aikuiset olivat arkoja ja uskaltautuivat kahlaamaan polvia myöten vain vedessä. Tytöt uiskentelivat kunhan ensi uskaltautuivat kastelemaan itsensä kokonaan. Uinti tosin loppui lyhyeen kun minun jalasta löytyi iilimato tai niin kuin Noora sanoi "Hiilimato" Varmuudella en osaa sanoa oliko se varmasti iilimato, sillä niin vauhdilla riuhtasin sen varpaasta irti. Todellisuudessa se saattoi olla roskakin, mutta minun ötökkäfriikkeys tunnetaan. Viime kesänä Hietalammella kyllä oli iilimatoja ja minähän en siellä uinut enään sen tiedän saaduttua kyseisessä paikassa. Veetikin oli mukana ja juoksenteli rannalla välillä kastellen itseään, mutta ympärillä oli niin paljon uusia tuoksuja ettei vesi hirveästi kiinnostanut.

Tytöillä on ensimmäinen lomaviikko pyörähtänyt käyntiin ja ovat kyllä ottaneet sen vastaan iloisin mielin. Kotona ei neitejä paljoa näy kun juoksentelevat kahden naapurin väliä. Nooralla alkoi tänään kesäkerho, joka sitten jatkuu äiskän vetämänä juhannukseen saakka. Kerho on tiistaisin ja torstaisin seurakuntatalolla, joten neiti osaa kotoa sinne tulla yksinäänkin pyörällä. Malttamattoma oli tänään kuulema odotellut kotona kerhon alkua, joten soittivat minulle töihin voiko neiti tulla jo hieman aikasemmin. Mikäpä siinä.... Idalle tarjottiin eilen kunnan järjestämälle toimintaviikolle vapautunutta paikkaa mutta kaverin puutteessa neiti ei halunnut lähteä. Kunnan sääntöhommista johtuen toimintaviikko-paikkoja on supistettu, joten ainut paikka on Myötätuuli eikä sinne ollut kukaan Lautiosaaren puolelta ilmoittautunut. Kahtena edellisenä kesänä Ida on ollut toiminnassa mukana, kun Lautiosaaren puolella on järjestetty ihan oma toimintaviikko. No neiti odottelee innoissaan nyt Honkamaan kesäleiriä, mihin lähtevät Nooran kanssa kahdestaan.

Meillä on innostuttu lämpiminä kesäiltoina pelailemaan pihapelejä. Ensimmäisenä nappasimme Jaanan kanssa kaupasta mukaan mölkky-pelin ja eilen ostimme petangue-pelin (meniköhän ihan oikein). Veeti pitää enemmän mölkystä kun siinä on useampi puupalikka ja varsinkin palikka jota heitetään. Hyvä ettei ilmasta nappaa kiinni. yritämme opettaa Veetiä mölkyn palauttajaksi, mutta vielä on pientä hiomista palauttamisessa. Taitaa kaveri aina kävellä omille teilleen mölkky hampaissa. :)

Nyt taidan kuitenkin lähteä rasvaamaan tuota punaista pintaa ja yrittää löytää asento jossa olisi hyvä nukkua.