Aina sitä ei tiedä mitä päivä tuo tullessaaan kun aamulla herää. Perjantaina saimme tiedon että Tanja ja Esa eivät pääse tuomaan Jennaa ja Jonia Suomeen lomailemaan, koska Tanjalle oli tullut sairaalasta pitkään odotettu leikkuuaika. Jälleen kerran matkalle lähtö estyi ja seurauksena siittä oli että muksut potkivat kiviä pihalla. Kun tieto kantautui tänne saakka alkoi täällä hakumatkan suunnittelu. Isä ja äiti olivat lähdössä hakemaan muksuja meidän Mondeolla, mutta koska äiti ei pysty pitkää matkaa hurruuttaan ja vaihteita vaihtelemaan leikatun käden takia, ehdotin minä itseäni toiseksi kuskiksi. Siltä istumalta soitin samantien Ruotsiin ja ilmoitin että olemme tulossa hakemaan muksuja Suomeen. Perjantai-ilta menikin sitten eväiden teosssa ja tavaroiden pakkuussa, sillä lauantaina aamuvarhain soi mulla herätys ja "kesälomareissu" isän kanssa alkoi Torrontien kautta kohti Enköpingiä. Matka meni hyvin, vaihtelimme ajajaa tarpeen tullen, ilma oli hyvä ja evästä oli todella paljon mukana, kiitos siittä äitille, joka varusti meidän matkaan. Yritimme arvailla kuinka pitkäksi aikaa meidät oli matkalle lähetetty eväiden määrästä päätellen. Mutta nälkä ei ainakaan yllättänyt :)

704349.jpg

Leirintäpaikka Ullångerissa, jossa pysähdyimme nauttimaan eväistä menomatkalla.

Perille kun pääsimme oli ilmassa jälleen näkemisen riemua, mutta tietty pientä haikeutta kun kaikki toivoi että Tanja ja Esakin olisivat päässeet piipahtamaan Suomessa. Kyllä paikka oli hieman muuttunut sitten pääsiäisen,  jolloin vierailimme Mikan ja muksujen kanssa Ruotsissa.

704353.jpg
704352.jpg
Pihapiiriä edestä ja takaa, näyttää talon emäntäkin tepastelevan pihamaalla.

704350.jpg704351.jpg
Tästä olen kade Tanjalle, mäkin haluan omppupuun pihalleni.
Olen yhtä vihreä kateudesta kuin nuo omenat :)

Kotimatka sujui mukavasti ja kotoisissa tuoksuissa, loppumatkasta vaan alkoi näkyä hieman matkaväsymystä kun jokainen alkoi hirittää ihan tyhjästä. Jotta matka menisi rattosasti, kuului ohjelmaan nukkuminen, dvd-kattelua ja sanaleikki, jossa piti keksiä sovitulla kirjaimella alkavia sanoja. Suurin osa sanoista oli ihan suomenkieleen kuuluvia, mutta välillä kuului mitä ihmeellisimpiä sanoja. Kannattaa kokeilla matkalla lasten kanssa ajanvietteenä, se oli kivaa sekä kehittävää :)

704354.jpg
Vilkutukset kotiin matkanvarrelta!

Aikasemmin en ole noin isoja juustohöyliä nähnyt, mutta mielenkiinnolla haluaisin nähdä sen juustokimpaleen, josta noilla höylillä voisi juustosiivun vetaista.
Nyt ollaan jälleen kotosalla ja iloisina lomalaisista mutta arki se palaa meidänkin matalaan majaan. Alkanut viikko menee kyllä siivouksen parissa, sillä loppuviikosta odottelemme lisää kesälomalaisia Ruotsin puolelta. Mikan siskot ovat perheineen tulossa visiitille, joten makupaikkoja on alettava järjestämään. Mutta pitänee muistaa vanha sanonta: Sopu sijaa antaa.