750205.jpg

Tänään laitettiin mansikoita talteen talven varalle. Äiti toi päivällä laatikollisen mansikoita siskon kaupalta ja niitä sitten putsailtiin ja pilkottiin pienemmiksi. Pakastimeen onkin aikasemmin laitettu jo raparperimehua, joten talvella pimeinä iltoina on kiva tehdä raparperi-mansikka kiisseliä. Vielä pitäisi muitakin marjoja kerätä, kunhan vain kypsyvät. Mökillä olemme yleensä kaikki marjat poimineet, mutta tänä vuonna siellä ei kuulema hilloja ainakaan ole. Enoni oli käynyt katsomassa ja soitellut ilmoittaakseen ettei hilloja löytynyt. Vettä kylläkin, sillä suo oli kuulema ollut tosi vetinen, eikä ihme kun tuota vettä on tullut tänä kesänä ihan kiitettävästi. Onneksi pakastimessa on vielä jonkun verran viime vuotisia, joten ihan ilman hilloja ei olla. Toivottavasti mustikka ja puolukka -sato olisi hieman parempi. Omalta pihalta ei viinimarjoja tule hirmuisesti, sillä punaiset viinimarjapensaat leikkasin keväällä mataliksi ja toisen puskan siirsin uuteen paikkaan. Mustia viinimarjoja näyttää jonkin verran tulevan, samoin kuin karviaisia.

Tänään olenkin touhunnut pihalla ajellen nurmikkoa ja tutkaillen marjapensaita. Tänään oli pihan siistiminen vuorossa kun eilen siivoilin sisällä. Eli arkista ahertamista täällä on ollut nämä pari päivää. Mika on käynyt töissä vaihtelevalla työajalla, aamua ja iltaa sekaisin. Juuri äsken tuli iltavuorosta ja huomenna pitäisi lähteä aamuvuoroon. Huh-huh sanon minä! Ida ja Noora ovat leikkineet Jonin kanssa välillä meillä ja välillä mummolassa. Joni on ollut meillä yövieraana jo pari yötä ja halukas oli jäämään seuraavaksikin yöksi. Eilen illalla ida halusi tehdä lättyjä vohveliraudalla, joka onkin neidin pravuuri. Kerran opetin neidille lättyjen teon ja siitä lähtien minun ei ole tarvinnut tehdä niitä. Eilen Ida halusi opettaa taidon myös serkkupojalle ja lopputulos oli tässä...
750329.jpg

Hyviä oli Jontun paistamat lätyt. Huomenna meidän pitäisi alkaa leipomaan pullia, joita kyllä lupasin tänään jo alkaa tekemään, jos vettä sataa. Mutta vettä ei tänään taivaalta tullut joten pullien leipominen siirtyi huomiselle.
Tänään olen saanut viettää hiljaista yksin eloa kotosalla ja sehän tarkoittaa sitä että minä istun silloin oman askartelupöydän äärellä. Ilmottauduin taannoin Iitaliinin ryhmäswapiin mukaan ja kortit olisivat nyt jo valmiita, vaikka deadline on vasta ensi kuussa. Nyt pitäisi alkaa metsästämään jotain muuta vaihtoilmoituksia, kun tuota ylimääräistä energiaa noiden atc-korttien suhteen tuntuu olevan. Jos joku tätä lukiessaan tuntee halua tehdä kanssani vaihtoja niin pistäppä kommenttia tulemaan.
Nyt minä lähden laulamaan tuutulaulua viereiseen huoneeseen ja toivottelen kaikille hyvää yötä.