.. mutta mihin? Jokapuolelle ja pää on siittä pyörällään. No niin lähdetään purkamaan tätä huomisesta, eli ensi yön jälkeen lähdemme Idan luokan kanssa seurakunnan leirikeskukseen Honkamaahan kahden yö leirikouluun. Paikka on tuttu entuudestaan, onhan siellä vietetty ripareita sekä leiriläisenä että ohjaajana ja lastenleirejä on tullut useamman kerran pidettyä ks. paikassa. Valvojaksi olen lähdössä Seppo-open ja yhden Idan luokkalaisen äidin kanssa. Pientä miettimistä oli ensin, kun huomasin että Mikalla sattuu olemaan juuri leirin aikana yövuorot. Pelastus oli kuitenkin lähellä. Äidillä sattui olemaan juuri sopivasti lomaa, joten Noora voi yövierailla mummolassa ja käydä päivällä koulua. Tämä ilta onkin mennyt tavaroiden pakkailussa ja päätä rapsutellessa että muistaa kaikki tarpeellisen ottaa mukaan.
Maanantaista keskiviikkoon ollaan siis leireilemässä ja torstaina on koululaisten ensimmäinen syyslomapäivä, joten perinteisesti reissua pukkaa päälle. Eli kun kotiudumme Idan kanssa Honkamaasta pesemme pyykkit ja pakkaamme torstaita varten jälleen tavaramme. Lähdemme piipahtamaan Lapinlahdella, sillä seuraavaa piipahdusta saa odottaa hieman pitempään. Mikan vuorotyön vapaapäivät viikonlopun kohdalle sattuvat muistaakseni vasta joskus joulukuun puolella.
Ensi sunnuntaina palaudumme kotosalle savon puolesta ja illalla saankin laittaa jälleen tavaroita laukkuun, tosin tällä kertaa ei yöreissua varten vaan ihan työpäivää varten. Niinpä niin... työtä varten. Nyt loppui tällä kertaa vähäksi aikaa työttömyys minun kohdalla, ainakin joulukuuhun saakka. Saattaapi olla että työttömyys on tauolla vielä joulunkin jälkeen, mutta eletään nyt ensin kuitenkin jouluun saakka ja ollaan sitten vasta viisaampia. No mihin lähden töihin... niin tuohon naapuri kaupunkiin eli Kemiin. Työkuvani on kyllä ihan sama kuin edellisessäkin työpaikassa eli seurakunnan päivä- ja perhekerhojen vetäminen. Vaikka lastenohjaajan työ on tuttua entuudestaan, voi sen tekeminen jännittää kuitenkin kun työympäristö on uusi. Mutta kuitenkin olotila on aivan erilainen kuin mitä aikasemmin olen kokenut uuden työpaikan ensimmäisenä päivänä. Voisiko sanoa että kokemus on tuonut jonkunlaista turvallisuutta :)

Nämä on siis lähitulevaisuuden menoja mutta on tuota ollut menoja aikasemminkin. Esimerkiksi viime tiistaina kävimme äidin kanssa kaksistaan Oulussa Musiikkikeskuksessa Tomi Metsäkedon ja Johanna Kurkelan konsertissa, joka oli todella mahtava. Lippupalvelun asiakaspalvelija oli kehunut istumapaikkojamme hyviksi ja sitä ne olivatkin. Kolmas penkkirivi lavalta päin katsottuna ja juuri keskellä  riviä eli ihan aitiopaikoilla saatiin istua ja nauttia musiikista. Samalla reissulla piipahdimme ostoksilla Oulun Sinooperissa ja nyt sitten sormet syyhyää kokeilemaan kaikkia noita mitä tuli ostettua. Pääsin vihdoin ja viimein käyttämään saamaani lahjakorttia tuohon kyseiseen kauppaan.
Atc-korttien parissakin olen viihtynyt pitkästä aikaa. ja uskon että tuo innostus säilyy nyt hieman virkeämpänä kun töihinkin lähden. Nimittäin niin hullulta kun se kuulostaakin, olen töissä ollessani saanut enemmän aikaan kortteja, mitä tämän työttömyyden aikana. Tämän viikonlopun aikana olen tehtaillut systerilleni Ruotsin puolelle neljä korttia vuodenajoista, joka tuntui jotenkin hirmu vaikealta. En tiedä miksi, mutta tehdyksi sain kortit kuitenkin ja lähetettyä. Kuvia laittelen sitten näytille kun systeri ilmoittaa postin tulleen perille. Ei kehtaa jännitystä pilata. Nyt intoa tuntuisi olevan askarteluun, joten tässäpä kuulutus....

Jos juuri sinä, hyvä lukija kaipaat atc-vaihtoon paria, laita meiliä minulle niin sovitaan aiheesta ja aikataulusta.


Näihin sanoihin päättäen toivotan hyvää yötä :)