Syyslomaa on jo vierähtänyt muutama päivä. Meillä koululaisilla on lomaa torstaista maanantaihin, eli muutama päivä enää jäljellä. Itsekin päätin käyttää jo ansaittuja vuosilomapäiviä syyslomaan, jotta voin olla tyttöjen kanssa kotosalla. Mikalla piti juuri loman alussa alkaa työputki, mutta jäikin sairaslomalle kädessä todetun hermipinneen takia. Joutuu vielä Ouluun hermoratatutkimuksiin. Joten koko perhe ollaan kotosalla.

Alkupäivät ovat kotosalla menneetkin ja ihan rennonlaisesti. Ollaan touhuttu kyllä olohuoneen uuden järjestyksen parissa, mutta muuten ihan "no stressiä" -meiningillä. Nooralla on ollut kaveri yökylässä ja juuri parhaillaan neiti on vastavierailulla. Ida on muuten vain rentoutunut kotosalla, uintiharkkojakaan kuin ei syyslomalla ole.

Tänään kävimme mummin ja tyttöjen kanssa Lohijärvellä hirvipeijaisissa. Maanomistajat kutsutaan ruualle ja kutsussa luki että omistaja perheineen, joten mehän pakkauduimme tyttärien kanssa sapuskalle. Sukulaisia jonkin verran näkyi paikalla, muuten en ihmisiä hirveesti tuntenut. Mutta kyllä oli leirikeskuksen ruokalassa iloinen puheensorina yllä. Ihmiset, naapurit läheltä ja kaukaa pääsivät istumaan lautasen ääreen samaan pöytään ja vaihtamaan kuulumisia. Tyttöjen ihmetellessä kotona peijaisia, kerroin heille omia muistoja lapsuudesta ja tietty huutokaupasta. Niinpä Ida eilen ilmoitti haluavansa lähteä lihahuutokauppaan. Harmi vain ettei perinteistä huutokauppaa käyty. Lapsuudesta muistan kun isännät huusivat parhaita paloja ja pienenä kauhukuvana muistan maassa olleen hirvenpään.

 2011458.jpg  2011460.jpg

Hirvikäristyksen jälkeen oli hyvä lähtä poimimaan täydellä vatsalla mummin kanssa karpaloita mökille.