Kesä alkaa olla lopuillaan, ainakin siltä tuntuu kun Mika lähtee huomenna takaisin töihin. Eikä ole montaa päivää kun tytöilläkin alkaa koulu joten lomat alkaa olla vähissä. Minulla tätä äitiyslomaa on vielä marraskuun alkupuolelle asti, joten ei tarvi itse vielä miettiä töihin lähtöä. Tosin hoitopaikkaa pitää alkaa kyselemään Juholle. Saa nähdä kuinka tiukassa on hoitopaikan saaminen omalta kylältä.

Meidän kesä on mennyt suurimmalta osin kotosalla. Joskus on tuntunut että kotimme on ollut lastentarha kun lapsia on juossut toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos. Ruokapöydässäkin on ollut välillä enemmän päitä kuin omassa perheessä on. Hyvä että tytöillä on ollut kavereita ettei kesä ole mennyt kokonaan sisarusten kesken.

Olimme heinäkuun alkupuolella sukuloimassa Itä-suomessa ja ihaninta reissussa oli että mitään aikataulua ei ollut. Ei tarvinut laskea päiviä koska alkaa tavaroiden pakkaaminen kotimatkaa varten. Oltiin reissussa niin pitkään kun yhteistuumin päätettiin. Minä jos olisin saanut ainoastaan päättää olisimme varmaan tulleet vasta näinä päivinä kotia. Meillä oli oma pieni "kesämökki" jossa asustimme kun mummolassa oli samaan aikaan Mikan siskon perhekin vierailulla. Kiitos Jussille "kesämökin" lainasta, tullaan mielellään toistekin ja terkkuja Vantaan poppoollekin. Kiva oli viettää päiviä kanssanne mummolassa.

Koti kuitenkin kutsuu jossakin vaiheessa sillä kukaan täällä ei hommia tee ellei talonväki itse. Varaston kattoremontti kuului tämän kesän suunnitelmiin ja muutama päivä siihen vierähtikin kun Mika ja isä sitä korjailivat vedenpitäväksi. Nyt kuitenkin vesi pysyy ulkopuolella tai sitä ainakin toivomme, senhän näkee tulevina päivinä kun vesisadetta on lupailtu. Lupasin huutaa niin että koko tienoo kuulee jos yksikään pisara putoaa seinien sisäpuolelle. Minulla tuota ääntä riittää muutenkin, niin ainakin toiset sanovat (lapset ja mies) Isälle kiitos remonttiavusta ja jos katolla kävi välillä olo lämpimäksi, sininen vesisaavi olisi virkistänyt :)

Loppukesä menee pienien pintaremonttien parissa aina Juhon päikkäreiden aikana. Onneksi poju nukkuu päivän aikana kahdet suht pitkät unoset jolloin kerkeää maalipöntönkin aukaisemaan. Maalaaminen kun on minun jobi. Leikkimökin kattokin pitäisi vielä uusia, joten kattoremonttia vielä tiedossa. Huovat revinkin tänään siittä jo pois ja puutavarakin tänään haettiin joten kunhan tulee kuivapäivä niin sorkkaraudalle ja vasaralle löytyy hommia.