Silmät painuu kiinni vaikka ei ole vielä iltakaan. Pari yötä on mennyt olohuoneen sohvalla nukkuessa Juhon nukkuessa vaunuissa vierellä, jotta Mika saa nukkua makuuhuoneessa rauhassa. Hän kun tekee ti-to välisen ajan tällä viikolla 12 tunnin työpäiviä. Eikä meidän nuorimmainen meinaa antaa iskälle unirauhaa. Juho on parina yönä nukkunut tosi levottomasti, itkeskellyt, kätissyt ja pyörinyt sängyssä kuin hyrrä. Päivällä poika on ihan normaali, leikkisä, iloinen kaveri ja nukkuu päikkärit ihan normaalisti, mutta kun on yöunien vuoro alkaa kitinä ja kätinä. Eilen poika säikäytti meidät kun vajaan tunnin nukuttuaan yöunia alkoi yhtä äkkiä itkemään aivan hirvittävästi eikä meinannut rauhoittua millään. Silmät kiinni itki sylissäni. Mökilläkin hän ensimmäisenä iltana alkoi samalla tavalla itkeä ja jonku aikaa meni kunnes rauhoittui. Kuumetta, nuhaa jne ei ole, korviakaan ei arastele, ihan terve reipas poika. Nytkin tuossa lattialla leikiskelee. Konttausasentoonkin nousee jo ja kiikuttelee itseään edes takaisin.

Pyörimisen sängyssä ymmärrän ja olenkin ajatellut että unissaan pyörii samalla tavalla kun päivälläkin. Hysteerinen itkeskely hieman mietityttää. Tosin voi olla hampaidenkin tulo syynä, vaikkakin päivällä ei kiukkua. Mahakin on toiminut kun luumua ollaan syöty. No kattellaan mitä tuleva tuo mukanaa.

Nyt kuitenkin lähden päiväkaffeelle vaikken kahvia juokaan. Teetä ja viinimarjapiirakkaa, jota leivottiin Nooran keräämistä marjoista :)