Tänään siis kävimme Juhon kanssa ensimmäisen kerran hammashoitolassa näyttämässä ensimmäistä hammasta. Poika oli reipas vaikka katselikin silmät pyöreinä uutta ympäristöä ja tätiä joka tunki sormia suuhun. Tutti kehoitettiin vähemmälle, nokkamukin käyttöä tuttipullon sijasta ja sitä ihan samaa mitä on sanottu jo 12 vuotta sitten kun Idan kanssa kävin ensimmäisen kerran hammashoitolassa Lapinlahdella asuessamme. Mihinkäs ne perusasiat muuttuisivat. Kielen jännettä hoitaja tutki tarkemmin, josta Juho ei okein tykännyt muttei pannut paljoa vastaakaan. Jänne on kuulema tiukalla ja kääntää hieman kielenpäätä. Mutta sen tarkempaan tarkasteluun ei aleta, koska ei häiritse syömistä, varsinkaan tuttipullolla syöntiä. Seuraavan kerran poiketaan moikkaamassa hammashoitolassa kahden vuoden ikäisenä.

Terveyskeskuksessa kun käydään lasten kanssa on AINA pakko poiketa keittiön kautta ja niin tehtiin tänäänkin. Mummi kun sattuu olemaan siellä töissä ja vielä työvuoro samoihin aikoihin kun Juholla aika hammashoitajalle. Kovasti oli taas pojalla katselemista kun ympäristö muuttui ja mummikin näytti oudolta aluksi myssy päässä. Mutta tunnisti mummin kuitenkin lopulta.

Tytöt ovat olleet tänään juoksun päällä eikä heitä ole paljoa kotona näkynyt. Syömässä ovat käyneet ja samantien lähteneet. Noorallakaan ei jalka ole enää häirinnyt, illalla kävi kavereiden kanssa uimassakin joella. Joten meillä onkin ollut Juhon kanssa rauhallinen päivä, jos sitä voi rauhalliseksi sanoa. Äitillä ainakin tuntuu olevan kiirettä olla pelastamassa poikaa. Jäbä ei pysy enää paikoillaan ollenkaan eikä uskalla jättää yksinään ollenkaan. Selkänsä kun kääntää on kaveri jo ihan muualla missä pitäisi. Antennajohdot olivat mukavia, kuten päivän posti. Veeti on saanut kyytiä ja karvanpoistokuurin, koira on kun magneetti joka vetää Juhoa puoleensa :)

Huomenna Veeti pääsee hieman rauhaan karvannyppijästä kun lähdemme mökille loppuviikoksi, joten tämä blogi hiljenee jälleen mutta vain muutamaksi päiväksi. Koira saa juoksennella ulkona omia menojaan. Nyt lähdenkin pakkailemaan tavaroita valmiiksi jotta aamupäivästä pääsemme hyvissä ajoin lähtemään. Hyvää loppuviikkoa kaikille!