Tänään sitten alkoi meidän Veeti-pojan peruskoulutuskurssi Kivikon koululla. Meitä lähti kaikki mukaan eli mie, Mika, Ida ja Noora, sekä naapurintyttö myös tyttärille kaveriksi. Tosin päähenkilö, jota olisi tarkoitus kouluttaa jäi kotia, kun odottelemme rokotuksia. Ennen niiden saantia emme voi käydä koulutuksessa yhdessä, mutta äiskä käy ja kuuntelee tarkoin mitä siellä opetetaan. Sitten kotona harjoittelemme reippaasti. Saa nähdä, miten Veetin käy, kun ensimmäisen kerran ilmestyy paikalle, kun siellä oli vaikka minkälaisia koiria. Siskojen koirienkin eli Maxin ja Zellan tullessa lähelle ressukka iskee takapuolen maahan ja jumahtaa siihen häntä koipien välissä.
    Koulutuksessa oli myös kultainennoutaja, jolla sattui olemaan juuri tänään 1-vuotispäivä. Ja kun juttelin omistajien kanssa, niin selvisi että heidän lenkkeilykaverina on juuri Pele-niminen kultsi, josta meidän Veetin kasvattaja kertoi, kun kävimme katsomassa pentua ensimmäisen kerran Oulussa. Jos oikein muistan niin Pele oli lähtöisin myös samalta kasvattajalta.
    No muistutukseksi itselleni kertaa hieman mitä tänään sitten opimme koulutuksessa. Eli aiheena tänään oli PUNAINEN LANKA, eli kontakti koiran ja omistajan välillä ja siitä vapauttaminen. Koiraa tuli ensin kutsua paikoillaan ja kun kontakti syntyi niin samantien palkihteminen ja vapauttaminen. Vapauttaminen ei tarkoittanut Tiina-kouluttajan sanojen mukaisesti sitä että koira saa sitten painella mihin haluaa, vaan pysyy rinnalla ja omistaja sanoo "vapaa" ja astuu vastakkaiseen suuntaan kuin oli menosuunta. Samaa kontaktia kokeiltiin myös kävellessä ja samantien kun koira reakoi kutsuun niin palkittiin makupaloilla, joita kannattaakin olla todella paljon mukana. Ja sanoivat että ei mielelläään isoja ja kovia, ettei syömiseen mene puolta tuntia. Hyväksi makupalaksi mainitsivat suomalaisille tutun HK-plöörin.
    Koulutustilanteessa ei saanut olla paikalla kuin yksi koira, ettei suoritusta tekevä koira häiriinny koulutustilanteessa. Muut koirat olivat omissa autoissa. Pitää vaan harjoitella Veetin kanssa sitä että se jää yksin autoon, kun tähän päivään mennessä sitä ei ole vielä tapahtunut.
    Koulutuksessa myös näytettiin pari venytystä myös, ja kuulema joka koutuksen lopulla tietenkin venytelläänkin. Ihan hyvä niin oppii itsekin venyttämistä. Tosin olisi mukava myös jos joku venyttäisi myös omistajaakin, kun sattuu olemaan paikat hieman jumissa. No ensiksi istutettiin koira ja mentiin sen selän taakse kyykkyyn. Otettii kaulalta, leuan alta kiinni kummallakin kädellä (tosin ei kuristeta ja ihmetellä sitten miksi koira ei hengitä) ja venytätään päätä ylöspäin. Ihan muutaman sekunnin venytyksen jälkeen lasketaan rauhassa takaisin ja toistetaan. Toinen venytys oli sitten hieman raskaampi, varsinkin ajattelee kun Veeti kasvaa täysikasvuiseksi, eli laitetaan kädet koiran etujalkojen taakse ja otetaan omista käsistä kiinni. Nostetaan koira seisomaan takajaloilleen eteemme ja venytetään ylöspäin. Sama kuin edellisessäkin venytyksessä, pidetään muutama sekuntti ja sitten lasketaan alas. Kun kotia tultua kokoilin Veetille niskan venytystä, niin se istui vai paikoillaan ja tuntui nauttivan.
    Mutta koulutuksen suhteen meillä on varmaankin aika paljon työtä, mutta kaikkihan aloitettava aina jostakin, eli tänään lähdemme penkoille lenkille ja samalla harjoittelemme ja teemme kotiläksyjä. Keskiviikkona on seuraava koulutus ja sitten sunnuntaina, jolloin Veeti ei pääse mukaan vieläkään. Mutta ensi viikon keskiviikkona sitten lähdemme yhdessä tapaamaan muitakin koulutuksessa olleita ja näyttämän mitä me olemme oppineet kotosalla. Ja näemme kuinka hyvin meikämanni on ollut kuullolla koulutuksessa.