Tänään tuli kokeiltua pikku suolaisia. Idan luokka järjestää kahviomyynnin viikonlopulla olevilla Bölhö päivillä. Se on joka vuosi ollut viidesluokkalaisten etuoikeus luokkarahaston keruuta varten. Vanhemmilta pyydetään kekseliäisyyttä ja leipomisintoa kahvion tarjottavien suhteen. Makeita leivoksia sinne on kuulema tulossa runsaasti, joten suolaista palaa tarvittaisiin. Niinpä päätin kokeilla Meidän keittokirjan blogista löytämääni ohjetta.

Kinkku-feta-ananasmuffinit

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g fetajuustoa
1 dl ananasta valutettuna ja pilkottuna
100 g kinkkua
2 munaa (+1 rkl sokeria)
1 tlk ruokakermaa
1/2 dl öljyä
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

ripaus suolaa, 1 rkl pizzamaustetta
juustoraastetta

Hienonna kinkku ja murenna feta. Sekoita kuivat aineet. Vatkaa sokeri ja munat. Sekoita varovasti öljyn ja kerman kanssa. Yhdistä kaikki ainekset varovasti mutta huolellisesti sekoittaen. Jaa muotteihin ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

2024157.jpg

Itse tosin tein kahta erilaista kokeilua. Ensimmäisessä kokeilussa laitoin kinkun kanssa fetan ja paprikan, kun toisessa kokeilussa yhdistin tonnikalan ananaksen ja tillin kanssa. En ole mikään leipuri ja harvoin sävellän omiani, mutta ainakin nuo tuntuivat maistuvan talon asukeille.

Muuten tämä päivä on mennyt normaalin arjen mukaan. Töissä on käyty ja tytöt koulussa. Mika tosin on vielä kotona ja tänään olisi ollut Rovaniemellä käden hermoratakuvaus, mutta juuri ennen kuin kerkesi lähteä kotoa ajelemaan kohti Roita, olivat sieltä soittaneet ja peruneet kuvausajan koska laitteisto oli rikki. Uusi aika meni marraskuun puolelle ja paikkakin vaihtui Ouluksi.