Niin on päästy jouluaattoon asti. Paljon on ollut puuhaa ja touhua ennen sitä. Tonttuilua, remonttia ja siivousta, leipomista, pikkujouluja ym. mitä joulun odotteluun ja valmisteluun kuuluu. Kaikki on tehty ja nyt saa istahtaa rauhallisin mielin nauttimaan joulusta. Tässä pieniä paloja tuosta odottelusta...

Viime lauantaina vietimme tyttöjen koulun joulujuhlaa. Aamu oli tohinaa täynnä kun hiuksia laitettiin, juhlavaatteita puettiin ja pientä jännitystäkin oli ilmassa. Nooraa jännitti laulukuoron esitys eikä meinannut syödä mitään, mutta kun kerroin miten tätillensä kävi kun ei syönyt ennen esitystä ala-aste aikana niin maistui neidillekin puuro. Täti nimittäin kesken juhlan kuorossa pyörtyä kupsahti lattialle. Näinkin voi käydä :)  Todistusten jako oli myös jännää, sillä sitä jännitettiin ainakin Idan kanssa rankan syksyn jälkeen, mutta tyttären tuuletus kertoi kaiken. Tästä on hyvä jatkaa nyt kevätkaudelle, mutta siittä ei enempää sillä nyt on alkanut ansaittu joululoma.

2163380.jpg

Koulun Napero-kuoro

Lauantai oli muutenkin täynnä tohinaa, sillä kotona oltiin täysin remontin melskeen seassa. Jotta aatoksi saimme makuuhuoneen kuntoon oli maalareilla puuhaa. Seiniä maalattiin kellosta välittämättä ja viime tinkaan saimme vielä hommattua lisää maaliakin kun meinasi uhkaavasti loppua kesken. Seinien kuivuessa touhu siirtyi keittiöön, missä tonttulakkiset lapset leipoivat  pipareita sunnuntaiksi tallille karsinankoristeiksi. Minä kun lupasin tehdä vielä sen heinäkranssinkin, joten puuhaa riitti. Kaikki kuitenkin saatiin tehdyksi, vaikka Mika kyllä epäili että minulta loppuu päivä kesken. Pipareiden koristeluun tuli apuvoimia naapuristakin kun tyttöjen kaveri tuli yökylään.

2163381.jpg

Hieman huono kuva kranssista, mutta annettakoon se näin joulun alla anteeksi.

Sunnuntai meillä meni jälleen maalatessa. Mummi kävi tyttöjen kanssa tallilla pikkujouluissa ja hienosti olivat karsinan koristelleet vaikkei kilpailusta voittoa tullutkaan. Yhteinen puuha voittoa parempia. Siellä oli havuja reinustamassa karsinaa, omppuja, porkkanoita ja tietty tyttöjen leipomia pipareita roikkumassa. Kranssikin oli päässyt keskelle ovea koristamaan. Tällä hetkellä se taitaa roikkua taukotuvan ovessa jos oikein kuulin. Ja Stella-hepo on tainnut piparit pistää poskeen, samoin kun porkkanat ja omputkin on syötetty jouluherkkuna hevosille.

Alkuviikko on mennytkin sitten joulusiivouksen parissa. Makuuhuoneessakin on kiva olla nyt ihan muutenkin kun remontti ollaan saatu valmiiksi, paitsi lattia täytyy vielä uusia, mutta se saa jäädä ensi vuoden puolelle. Tytöt ovat touhunneet kaikenlaista; laskeneet penkoilla mäkeä, vierailleet kavereiden luona, leikkineet kuusen juurella ym. jotta aika kuluisi ja aatto tulisi nopeammin. Eilen Nooran kanssa laitoimme saunan valmiiksi joululöylyjä varten, sillä mummikin tuli joulusaunaan. Kynttilän valossa ja joululaulujen soidessa saimme istua lautella. Ja mikä parasta, Mika toi kaupasta saunavihdan, jolla saimme vihtoa ihan kunnolla ja nuuhkia koivun tuoksua.  Nyt saa sitten jäädä puhtosena odottelemaan joulupukin tuloa.

2172123.jpg

Lillanikin kävi joulusaunassa, oli jo valmiina meitä saunojia odottelemassa ylälauteilla.