1995718.jpg

Tässä sitä istutaan aamutuimaan sunnuntaina koneen äärellä muiden vielä nukkuessa. Tämä taitaa olla hiljaisinta mitä voin tehdä tällä hetkellä etten häiritse nukkujia. Heräsin Mikan tullessa yövuorosta, mutta olisin kyllä muutenkin noussut ylös varhain. Sitä kun tottuu aamuherätykseen niin ei vapaallakaan osaa nukkua pitkään. Tänään ei olisi ollut edes Idan vientiä uimahallille, kun sunnuntain aamuharkat on peruttu eilisten Tornion uintikisojen tähden. Saavat uimarit lepopäivän.

Eilinen aamu oli kyllä melkoista tohinata. Valmistelua kisoja varten, tavaroiden pakkausta ja eväiden tekemistä. Idan osallistuminen uintikisoihin oli vielä aamulla epävarmaa, kunnes soitimme valmentajalle. Perjantai aamuna Lillan-kisumme oli yrittänyt hypätä neidille syliin, mutta hyppy epäonnistunut ja kisu ottanut kynsillä tukea Idan paljaalta iholta. Toisessa polvessa oli pitkä ja syvä haava, jonka pelkäsin tulehtuvan jos Ida hyppää uimahallin veteen. Haava kun vielä perjantai-iltana aukesi ja tyär tietty arasteli polven taivuttelua. Pelkäsi ettei hänen uintia hyväksyttäisi, jos ei saa jalkaa uinnin aikana suoristettua kunnolla. Uinti on tekniikka laji ja tosi tarkkaan vielä valvotaan uintisuorituksia (näin äidin näkökulmasta katsottuna). Valmentajalla oli kuitenkin ratkaisu ongelmaan ja neiti pääsi uimaan. Harmitteli valmentajakin jos Ida olisi joutunut perumaan kisat, kun viimeiset harkat oli mennyt tosi hienosti, käännöksiä ja aikoja myöten. Idalla oli yksi matka vain uitavana, 50m vapaauintia ja vilkutuksen kera neiti lähti uimaan. Tuloksia emme kotialähtiessä tienneet kun järjestäjät eivät tuloksia missään ilmoittaneet, mutta saamme ne myöhemmmin uimaliiton sivuilta. Hyvin ainakin neidin omasta mielestä kaikki meni ja hymysuin nousi altaasta.

Eilinen aamupäivä meni minulla ja Idalla Torniossa, kun taas Mikalla ja Nooralla Kemissä uimahallilla. Nooralla on myös lauantaisin vesiralli eli uimaharjoitukset. Olivat uineet kilpaakin rallissa ja iloisena neiti kertoi voittaneensa jonkun toisen uimarin vaikka oli alussa jäänyt hieman jälkeenkin. Saa nähdä innostuuko nuorempikin kilpauimariksi. Harjoituksista tultuaan Noora ei kauan ollut kotona viihtynyt, lähtenyt heti kavereille. Neitiä ei paljon näy muutenkaan kotosalla, sen verran menevämpää tyyppiä on. Viime viikonloppunakin oli varmaan tunnin kaksi kotona ilman kavereita, yötäkin oli koulukaverin luona. Hyvä että on kavereita, mutta täytynee välillä rauhoittaakin menoa.

Meidän viikonloput kuluvat uinnin parissa. Normaalisti tytöillä on harjoitukset, Idalla jopa molempina päiviä (la-su), mutta nyt kolmena viikonloppuna on kisoja. Eilen oli Tornion kisat, ensi viikolla on kotiratakisat, jolloin testataan uimahallin uusia ajanottolaitteita ja sen jälkeen marraskuun 1. päivänä uidaan Rovaniemella Jätkänkynttiläuinneissa. Että tämmöistä meille kuuluu arjen aherruksen lisäksi. Uiminen on vallannut tämän mökin, ainakin lapsukaiset se on vienyt mennessään.