Vettä on tullut koko päivän aamusta asti, tosin illemmasta sade muuttui räntäsateeksi... hyrrrr... talvi on tulossa pikku hiljaa. Pitäis varmaan alkaa katteleen jo talvivarustuksia esille. Tytöille ainakin pitäisi hankkia uudet toppa-asut ja Mikakin luetteli että hän tarvii uuden pipon ja hanskat...
No aamu lähti ihan mukavasti käyntiin. Heräsin vähää vaille kuusi Veetin yökkäilyyn. Eipä siinä sitten enää viitsinyt laittaa päätä tyynyyn vaan aloittaa aamu virkkuna. Idan herättelin ajoissa, sillä naidillä oli kahdeksaksi kouluun ja lähti minun kyydillä. Mikalla oli ensimmäinen yövuoro eli ns. vapaa päivä, niin kuin sitä joskus kutsumme, joten lupautui kuskaamaan tyttöjä. Varsinainen koulupäivä oli mennyt ihan mukavasti kuulema, mutta kun kahdelta piti mennä uudestaan koululle eilen määrättyyn englannin laikanläksylle, niin tulikin probleema. Ida oli eilen sanonut englannin opettajalle että oli unohtanut edellisenä iltana harjoitella sanoja, joita olimme kyllä tehtäviä tehtäessä viikonloppuna harjoiteltu, ja siitä opettaja oli laittanut unohduksen ja määrännyt laiskanläksylle. No tänään Ida seisoi määrätyn luokan edessä yksin eikä ketään opettajaa näkynyt klo 14.00. Ida oli Mikan puhelinopastuksella mennyt luokkaan, missä oli ollut itse englannin ope yksin. Mikan juteltua opettajan kanssa ja kerrottuaan oman mielipiteen puhelimessa oli selvinnyt että kouluavustajan olisi pitänyt pitää Idalle ja toiselle tytölle laiskanläksy, mutta kouluavustajaa ei näkynyt vielä missään kellon käydessä yli 14. Englannin opettaja oli sitten ollut Idan kanssa ja opetellut sanoja sekä suomentaneet kappaletta lukukirjasta, kunnes minä tulin töiden jälkeen kolmelta hakemaan koululaista. Aivan ihme touhua! Ravautetaan oppilasta kotona tunnin takia, sillä Idalla loppui koulu klo 13.00 ja koululla piti olla takaisin klo 14.00, eikä sitten ole paikalla henkilöä jonka kanssa läksy pitää tehdä. No Mika ainakin antoi palautetta tästä päivästä...
Nooran päivä oli mennyt kuulema mukavasti myös. Johan-pappi oli vieraillut eskarissa minun sijasta pitämässä arkipyhäkoulua ja kertonut enkeleistä, Mikkelinpäivä kun lähestyy. Kutsun perhemessuunkin oli annettu sunnuntaiksi kirkkoon. Samoja lappuja olemme jakaneet tänään kerholaisillekin töissä. Kotona alkoi sitten kyseleminen pääseekö Saanan luokse kylään. Asiasta kun sovittiin ja äitien puolestakin eilen niin ei kai sitä sitten sovittua perutakaan, joten Noora kävi Saanan luona illemmasta leikkimästä. Olivat kuulema ulkona yrittäneet lumiukkoakin rakentaa, mutta ei tainut onnistua pelkästä rännästä.
Meikäläisen päivä töissä meni mukavasti. Aamusta oli perhekerhossa, jossa pidimme kirpputorin ilman rahan virtaa. Eli vaihtokauppa systeemillä tai ota pois vaan- tyyliin. Minäkin vein tyttöjen vanhoja vaatteita yhden pöydän verran ja kyllä jotain hävisi kun kotia toin vain yhden pussin kolmen pussin sijasta. Tai sitten pakkasin tavarat takaisin hieman tiiviimmin. :) Muiden tuomat vaatteet olivat pienempiä kuin meidän tyttäret, joten vaatteita en löytänyt, paitsi Mikalle vähän käytetyn David collection -lippiksen ja kaksi tarratassu pehmoa autoon roikkumaan (olivat aiiiiiivan suloisia ja juuri meidän farkkuun sopivia). Iltapäivällä meillä olikin isojen kerho eli 4-5 vuotiaiden ryhmä, joiden kanssa askarreltiin kettuja aivan kuin eilenkin lasten kanssa Myötiksellä. Kotosalla en illemmasta paljoa ollut, kun kuskasin Nooraa kaverille, hain Terhiltä ratsarit lainaan, KIITOS! ja kävin tallilla ratsastustunnilla. Oli mukava tunti maneesissa, vaikka välillä tuntui rankaltakin. Koko tunti harjoitusravia ja tarkkaa kulma-työskentelyä. Laukkaakin nosteltiin ja vauhtia piisasi kun heposet eivät olleet saaneet tänään olla pihalla huonon sään vuoksi. Virtaa tuntui olevan ja Kipsi jolla mie ratsastin pukitti laukannostossa, joka oli kuulema uutta  käytöstä kyseiseltä hepalta. Muuten Kipsillä oli tosi mukava ratsastaa, ja toivon saavani sen seuraavallekin tunnille. Mutta senhän päättää Essi-ope. Tunnin jälkeen oli kiva hoitaa heppa kuntoon niin että ajan kulu unohtui ja Mika kerkesi jo soittamaan olenko pudonnut hevosen selästä kun rouvaa ei kulu kotosalle. Mikalla kun oli yövuoroo lähtö, UPS!  Tosin tunnin päästä vasta siitä kun meikä ilmestyi kotiovelle.
Tänään muuten postin mukana tuli Veetin näyttelypaprut. Vaikka näyttelyt ovat vasta ensi viikon lauantaina Oulussa niin meikäläistä jänskättää jo nyt valmiiksi. Pitää vielä harjoitella kehäliikkeitä, jotta Meerillä olisi helpompaa olla Veetin kanssa tuomarin edessä. APUAAAAA!