Olemme hiihtolomareissulla Ruotsin maalla. Viime perjantaina töistä kotiudutuani lähdimme ajelemaan  kohti Enköpingiä. Koko yön ajelimme vaihtelevissa sääolosuhteissa. Välillä tuli lunta niin ettei edessä menijän takavaloja näkynyt yhtään, mutta Sundsvallin jälkeen keli parani ja tie oli ihan sulana. Liikennettä oli todella vähän joten melkein yksinään saimme ajella. Tytöt nukahtivat yhdeksän maissa ja nukkuivat suurimman osan matkaa, kunnes aamulla puoli kuuden maissa herättelimme kun olimme perillä Tanjan ja Esan pihassa. Tytöt eivät malttaneet aamulla enää nukkua mutta me Mikan kanssa otimme muutaman tunnin tirsat. Herättyämme pakkailimme tavarat joita olimme levitelleet aamuvarhaisella tuliaisia etsiessämme ja kaffeen juotua lähdimme jatkamaan matkaa Södertäljeen. Esa lähti kuskiksi viemään meitä sillä oma Mondeomme jäi Tanjan ja Esan pihalle odottelemaan. Tai en tiedä onko se seissyt tuossa pihalla vai onko talonväki hurruutellut suomenkilvissä ympäri pitäjää... :)

Södertäljessä moikkailimme sekä Teijan ja Satun poppoota. Yövyimme molempien luona ja jännitimme saimmeko örkkätartunnan, sillä molemmissa paikoissa perheen pienimmät sairastuivat oksennustautiin. Jos tuo tauti on tarttuakseen niin toivottavasti sen itämisaika on pitkä. Tylyä on alkaa reissun päällä sairastelemaan tai varsinkin kun kotimatka häämöttää. Täytynee kuitenkin varata tyhjiä pusseja kotimatkalle, jos sattuu että örkkä pääsee yllättämään.

Täällä on kevään tuntua ilmassa eikä lumesta ole mitään tietoa. Masentaa valmiiksi kun ajattelee että kotona meitä odottelee lumikinokset jotka eivät ihan vähään aikaan sula. No kyllä se kevät meillekin saapuu kun sen aika on. Tänään kun kiertelimme Tanjan kanssa kaupungissa huomasi että pääsiäinen on lähestymässä. Kaupat pursusivat pääsiäiskoristeita ja pääsiäisoksia, joita meillä tehdään itse kotosalla lasten kanssa. Kukkakaupat olivat laittaneet kadulle jo ensimmäiset orvokit myyntiin ja tietty pääsiäiskukkia. Meillä ei tarvi vielä ajatellakaan että orvokkeja laittelisi terassille ruukkuihin. Ruotsissa pääsiäistä juhlitaan paljon näyttävämmin mitä Suomessa. Ainakin minun silmin katsottuna. No ensi viikollahan on palmusunnuntai, joten pääsiäistä pitää alkaa laittamaan kunhan kotiudumme.

1364442.jpg

1364441.jpg1364440.jpg

Sorsien syöttämistä satamassa

(ovat varmaan taukopaikalla kun matka pohjoiseen on vielä pitkä...)

En olekaan päivittänyt sivuja pitkään aikaan enkä ole kovin askartelujen parissakaan jaksanut ahertaa. Kaikenlaista muutakin on ollut kotosalla ja työ on vienyt myös jonkin verran mennessään. Sairaslomallakin olin viikon ajan, mutta sen aikana ei voinut näperrellä kun tuo oikea käsi oli paketissa eikä vasurilla olisi mikään onnistunut. Muutamia kyselyjä hengissäolemisesta on tullut, mutta ei hätää emme me vielä viimeisiä henkäyksiä ole vetäneet. Toisten kädentaitoja olen kyllä käynyt ihailemassa, mutta en vain ole saanut itse inspistä ryhtyä toimeen. Jonkinlainen pimeän ajan masennuskausi tuntuu olleen päällä, mutta nyt kun tuo päivä alkaa olla jo hieman pitempi ja valoisampi niin eiköhän tässä piristy itse kukanenkin. Ja tämä paikkakunnan vaihdos näin väliaikaisestikin kyllä auttaa taas jaksamaan arjen aherruksessa kun se alkaa.

Kirsiltä ja Maritalta olin saanut jo aikaa sitten kunniamaininnan, josta suuri kiitos ja syvä kumarrus :)

Mutta nyt jatkamme hiihtoloman viettoa lumettomissa maisemissa.