Nyt on sitten takana Veetin ensimmäiset koiranäyttelyt. Veeti tuli pentuluokassa toiseksi ja sai kunniapalkinnon. Tosin luokassa ei ollut kuin kaksi urospentua, mutta siitä huolimatta Veetille rapsutukset. Niin hienosti poika jaksoi olla näyttelyssä eikä paljoa stressannut ympäristöstään.
kaikki alkoi tietty aamusta, jolloin lähdimme aamu varhain liikkeelle. Ida ja Noora olivat menneet jo edellisenä iltana mummolaan yökylään, ettei tarvitse enää aamusta kotoa herätellä aikaisin ylös ja viedä mummolaan. Illalla pakkailin valmiiksi reppuun tavaratkin, kuten harjat, pikku pyyhkeen, makuualustan, vesikupin, rokotustodistuksen, esiintymisnumeron jne...
Kuuden maissa me lähdimme ajelemaan kohti Oulua. Veeti oli hieman ihmeissään kun otin aamusta hänet mukaani, sillä normaalina arkiaamuna poika jää yksin kotosalle kun me muut lähdemme töihin tai kouluun. Innoissaan hyppeli auton kyytiin tietämättä mihin oli matkalla.
Aluksi ajelimme Patenniemeen Meerin luokse, missä olikin kavereita vähän enemmän kuin viime vierailukerralla. Nyt oli kylässä myös kaksi narttua, näyttelyihin hekin Inkan kanssa menossa, sekä Kimi, Veetin isoisä (jos ymmärsin oikein). Heidän lisäksi tietenkin talon asukit eli Sabrina ja Jasmin. Yhteensä sisällä hääräsi kuusi kultaistanoutajaa... vilinää oli.... :) Meeri siisti vielä ennen lähtöä Veetiä, mutta ei tarvinnut paljoa trimmata, koska viime näkemällä Meeri otti osittain aika lyhyeksi karvoitusta. Veeti oli ihan rauhallinen, haisteli paikkoja ja muiden mielestä ei stressannut ollenkaan. Meikäläinen sen sijaan kyllä oli hermona ja ihan koirankin puolesta :)
Peräkanaa lähdimme puolen yhdeksän maissa ajelemaan kohti liikuntakeskus Hukkaa, missä näyttelyt pidettiin. Lähdimme ajoissa, jotta pennut tottuisivat hieman ympäristöönsä hallissa ennen kehään menoa. Meeri ja Inka kävivät ensin ilmoittautumassa ja  näyttämässä kaikkien viiden koiran rokotustodistukset sekä laittamassa häkit kehän laidalle. Minä odottelin koirien kanssa autossa. Veeti katteli takapenkiltä ulos ja oli hieman ihmeissään kun ympäriltä kuului koko ajan koirien haukkumista ja hälinää. Mutta kunhan sisälle halliin päästiin niin kyllä silmät silloin pyöri päässä, sekä koiralla että emännällä. Nauroin Meerille että seuraan häntä kuin hai laivaa, sillä oli aivan tumpelo enskertalainen. Levitin Sabrinan ja Jasminin häkin viereen Veetille oman makuualustan, johon poika kävi ensin istumaan ja aikaa myöten rauhassa pötköttelemään. Välillä nousi katselemaan mitä ympärillä tapahtui ja kuin taaksemme alkoi saapua muitakin kultsuja.
Tuomarina pentuluokassa oli latvialainen Rita Kadine-Skadina. Ja voi sitä paikoillaan tatistelua kun Meeri lähti Veetin kanssa kehään. Meikä ei meinannut pysyä nahoissaan, niin jännitti ja samalla yritin ottaa kameralla kuvia. Rinnallani seisoi Veetin isän Aatun omistaja Elina, joka oli tullut "turistina" katselemaan näyttelyjä ja samaalla katsomaan Aatun lapsukaista. Elina selosti minulle mitä kesässä tapahtui ja kehu Veetiä. Hyvin Veeti menikin ja vielä ensikertalaisena. Hieman Veeti jännitti ja oli jäykkänä, sekä väisti sivulle kun tuomari tuli rinnalle katselemaan hampaita. Hienosti jaksoi ja malttoi seisoa, tosin Meerillä oli herkkuja taskut täynnä.
Uros- ja narttupentuluokan vaihto oli nopeaa, sillä kun Meeri oli vielä Veetin kanssa kehässä, samaan aikaan pyydettiin kehään valmiiksi paikoilleen asettumaan narttupennut. Elina oli kehän aukolla odottelemassa Jasminin kanssa ja he Meerin kanssa vaihtoivat pennut lennosta. Meerillä kun Jasmin meni pentuluokassa myös. Jasmin tuli omassa luokassa toiseksi ja Inkan narttupentu, jonka nimeä harmikseni en muista, tuli kolmanneksi. Onnittelut !!! Illalla Meeri ilmoitti Sabrinan saaneet vaaleanpunaisen nauhan eli oli erinomainen narttu. Onnittelut äiskälle!!!
Kehästä tullessa Veeti innostui hyppimään ja tuntui saaneensa energiapiikin. Makuualustalla ollessaan työnsi päätä kehän puolelle. Naureskelimme haluaako Veeti uudestaan mennä kehään tuomarin eteen. Veetiskä tuli siis omassa luokassaan toiseksi ja sai kunniapalkinnon, eli mehän kävimme yhdessä hakemassa palkintopöydältä Veetin ansaitseman ensimmäisen ruusukkeen, jonka iskä kotona ylpenä laittoi illalla seinälle komeilemaan.
Joskus puolen päivä maissa me lähdimme Veetin kanssa ajelemaan kohti kotia. Ensin oli vaan löydettävä reitti pois Oulun keskustasta. Onneksi oli kartta mukana ja näyttelypaikka sijaitsi Mikan Satu-siskon entisen kodin lähettyvillä, joten tutunnäköistä oli seutu ja muistikin pelasi minne suuntaan piti ajella, jotta pääsi moottoritielle. Moottoritielle päästyä uskalsin vasta alkaa soitella kuulumisia kotia päin. Onnitteluja tuli Ruotsista saakka, missä oli myös jännitetty Veetin puolesta.
Loppupäivä menikin ihmetellessä kaikkea mitä oli päivän aikana tapahtunut. Mika oli aamusta iltaan saakka töissä eli tuplavuorossa. Tytöt kävivät molemmat kavereiden synttäreillä ja olivat mummolassa iltaan saakka. Kiitos mummille ja ukille!!!
Näin on takanapäin Veetin ensimmäinen koiranäyttely ja ylpeä oomma koiruliinistä. Lopuksi laittelin muutaman kuvan päivän varrelta...

213678.jpg
Meeri ja Veeti kehässä

213680.jpg
Ja edelleen seisotaan ja odotellaan vuoroaan

213679.jpg
Tuomari lähi tuntumalla :)

213681.jpg
Meeri ja Jasmin 2.sijalla ja Inka narttupennun kanssa 3.sijalla

213682.jpg
Olotila kotia päästyään ja vatsan täyteen syötyään :)

213686.jpg
Veetin ensimmäinen ruusuke