vai sairasloma? Ei mennyt tämä reissu Savon mummon luona ihan nappiin ja suunnitelmien mukaan, mutta sillehän ei voi mitään. Varsinkin kun on kyse sairastelusta.

Kun olimme Ruotsin vieraat saatu kotimatkalle ja kotimökkiä siivottu yhden päivän ajan, pakkasimme kimpsut ja kampsut kasaan, veimme Lillanin mummille hoitoon ja suuntasimme nokkamme kohti Savoa. Suurin suunnitelmin olimme miettineet että mitä tekisimme ja missä kävisimme, mutta kohtalolla olikin muita suunnitelmia. Onneksi jännitys Juhon ensimmäisestä matkasta oli turhaa, sillä poika nukkuin automatkan kokonaan sekä yö- että päiväunosetkin ihan hyvin, jopa välillä paremminkin mitä kotona. hui kuinka vauhtia nuo pienet kasvavat sillä viikon aikana jäbä on alkanut seurustella ihan kunnolla, naureskelee takaisin eikä pysy aloillaan hereillä ollessaan. Kiire on eteenpäin...

Matkalla mummolaan

Suunnitelmista... vierailukohteita oli useampi, mutta aina kun soittelimme tullaksemme kyläilemään meille vastattiin kotiväen olevan kipeänä. Nooran kummitädin luona oli kuume kylässä ja blogi-ystäväni Suvin kotona vieraili mahatauti. Flunssaa tuntui olevan myös joka puolella. Jussin luona Pajujärvellä Mika ja tytöt pääsivät käymään ja kiva reissu olikin kun olivat moottorikelkalla ja mönkijällä huurruutelleet naapurissa katsomassa eläimiä. Oli kanoja, koiria, poneja ja mitä vielä. Kesällä kuulema pitää ottaa kotoa kypärät mukaan jotta saavat poneilla ratsastaa. Tuo hurruuttelu mönkijällä sitten toikin lisämausteen reissuumme, sillä Mika palelutti itsensä ja makasi seuraavan päivän kuumeessa ja kurkkikipua valitellen. itsekkään en flunssalta päässyt, vaan viimeisen päivän pötköttölin vetelänä makkarin lattialla patjoilla. Onneksi kuitenkin kerkesin treffailla Mia-kummin ja Suvin kanssa kaupassa hyllyjen välissä. Jos ei kotosalle pääse kylään niin julkisesti sitten. Kiva oli tavata Suvi ensimmäisen kerran ihan nokatusten ja todeta kuinka pieni maailma on. (Terkkuja!) Kuopiossa meidän olisi pitänyt käydä päiväseltään Mikan tädin luona katsomassa hänen mummoa, mutta harmiksemme jouduimme senkin perumaan oman sairastelun vuoksi. Onneksi kävimme pikavisiitin heti alku reissusta Jaana-tädin ja Artun luona, jotta kerkesimme nähdä heidän uuden UPEAN rempatun kodin. Tervetuloa Arttu meillekin remonttireiskaksi :) Loppuviikosta he tulivat sitten katsomaan meitä mummolaan, "sairastuvalle" ja kyllä nauru raikui kun olkkarissa seurattiin pandan pepunkeikutus-taistelua (kyseessä oli pleikkaripeli)

No onneksi olotila koheni sen verran että pääsimme eilen kotimatkalle. Illalla kun tavarat oli purettu ja murkinaa saatu rinnan alle, oli mukava istahtaa saunanlauteille löylyttelemään matkapölyt pois hartelta.