Toiseksi viimeistä syyslomapäivää viedään. Enää huominen ja sitten alkaisi taas työrupeama. Jotenkin kotona olo on ollut aivan erilaista kun työttömänä ollessa, vaikka silloinkin oli tiedossa töiden alkamispäivä. Jotenkin rennompaa, niin kuin aikasemminkin olen sanonut. Ehkä tällä raskaudellakin on omansa osuutensa. Huomenna pyörähtääkin 27 raskausviikko. Mahaa on, mutta varpaat näkyy vielä. Isännän mielestä olen niellyt rantapallon. Maha-asukas pitää liikettä yllä ihan kohtalaisesti. Tänään kisun ollessa nukkumassa sylissäni alkoi asukas potkiskella niin että kisukin hetkahteli. Veetin kanssa on lenkillä tullu käytyä vielä, mutta koiran mielestä menovauhti taitaa olla liian hidasta, kun toimii vetojuhtana.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä naapurin kanssa lenkille, mutta varoituksen sanan sanoin että vauhti ei varmaan tule olemaan hirmuinen. Perjantaina naapurin rouvan kanssa juttelimme lenkkeilystä ja siitä kuinka tuntuu hankalalta lähteä yksin liikkeelle. Usein siinä käy niin että neljän seinän lämpö vie voiton. Mutta kun kaverin saa rinnalle kulkemaan niin lenkki sujuu paljon reippaammin ja huomaamatta ollaankin jo kotiovella.

Tämä päivä on mennyt varastotilojen ja autotallin siivouksessa. Talvi on tulossa ja autotkin on saatava sisään lämpimään, jottei tarvi roikassa pitää pakkasilla. Kaatopaikkakuormaa ollaan tehty Mikan kanssa kaksistaan ja kyllä sitä tavaraa aina vuoden parin sisällä kertyy. Kaikkea säilöö siinä ajatuksessa että jos minä sitten joskus tätä tarvitsen, mutta sinne se yleensä jää mihin kädestä tippuu. Huomiseksi olisi vielä pikku hommia joita ei tänään keretty tehdä.

Huomenna on myös tiedossa yllätys ohjelmaa lapsille. Kaupungin teatterissa on viimeinen näytös Ronja Ryövärintyttärestä, johon olen varannut meille liput. Teatterin jälkeen viemme tytöt syömään ravintolaan. Mainitsivat kerran etteivät ole koskaan syöneet ravintolassa, joten nyt tulee korjaus tuolle asialle. Lisää tästä sitten huomenna.

Nooraa ei tänään ole kotona näkynyt. Eilen lähti kaverille yöksi ja tänään on piipahtanut vain ihomennen kotona. Kävivät yhdessä elokuvissa katsomassa Niko - lentäjänpoika elokuvan. Kotiuduttua pyysi lupaa mennä uudestaan kaverille yöksi. Joten ilta kotosalla on mennyt jälleen kolmisin Mikan ja Idan kanssa. Idallakin on ollut tänään kaveri kylässä ja hauskaa on tuntunut olevan.

Mutta nyt tämä kone hiljenee ja alkaa suunnistaa nukkumaan, sillä sen verran tuo siivous on voimia verottanut. Lillanikin taitaa olla väsy.

2014711.jpg