Kello käy kahdeksaa joulupäivänä, mökki hiljaisena, jopa Lillan ja Veetikin nukkuvat, jotka yleensä heräilevät samaan aikaan kun minäkin. Ei tuolle rytmille mitään mahda, sitä kun uni loppuu kuuden seitsemän maissa niin noustava on ylös. Vaikka lupa olisi nukkua piiiitkäään. No saattanee hieman vaikuttaa myös että laitoin aattoiltana aikasemmin nukkumaan kun muut asukkaat. Huono olo kun yllätti ja oksentamassakin käytiin. Ihana päätös jouluaatolle. Mika tuumaili vaan ettei tuo ylensyöminen tainnut olla minun alaa tänä jouluna. Tytötkin olivat kuulema malttaneet laittaa ajoissa nukkumaan, taisi aaton jännitys veroittaa oman osuutensa.

Niin se jouluaatto on takana päin, mutta joulu jatkuu kuitenkin. Aatto aamuna saimme Mikan kanssa heräillä ihan rauhassa kaksistaan, sillä tytöt lähtivät aaton aattona joulusaunan jälkeen mummin luokse yökylään. Sitähän nyt ei tarvi kahta kertaa kysyä lähtevätkö vai jäävätkö kotia nukkumaan, mummola voittaa aina. Herättyämme mekin hurautimme mummolaan joulupuurolle mantelin etsintään. Noora löysi tänä vuonna mantelin ja oman idean myötä yllätyslahjaksi sai ISON halin puuronkeittäjältä. Mahan ollessa vielä täynnä puuroa kokoonnuimme kahdeltatoista tv:n ääreen seuraamaan perinteisesti Joulurauhan julistusta. Lähetystä seuratessa huomasimme että mieskuoron eturivissä seisoi laulamassa meidän kylältä entinen yläasteen opettajani.

Aattoillan vietimme kotosalla perinteisin tavoin. Mummi tuli jouluruualla iltapäivällä, jonka jälkeen lapset saivat availla paketteja kuusen alta. Meillä kun joulupukki oli käynyt tuomassa lahjat ulko-ovelle, muttei sisälle saakka kerennyt piipahtamaan. Noora löysi lahjasäkit ulko-ovelta kun kävi viemässä roskapussia ulos. sovimme ettei lahjoja vielä aukaista vaan laitetaan ne kuusen alle odottelemaan että mummikin kerkeää tulla meille. Kilttejä olivat kuulemma lapset olleet, kun miettivät että taisivat saada tänä jouluna enemmän lahjoja kun viime jouluna. Suosituin lahja taisi olla koko perheelle suunnattu karaokelaite. Sitä sitten ilta lauleskeltiin mikki kädessä.

2172125.jpg

Illalla Terhi ja Akikin piipahtivat kahville ja samalla otimme yhteyttä mesen kautta Ruotsin puolelle. Näin saimme pienen hetken koko perhe viettää yhdessä joulua, vaikka välissä onkin tuhannen kilometriä.