kuinka on vuodatus muuttunut. Pitänee hieman tutustua tähän uuteen järjestelmään, vaikka kyllä täällä näyttää kaikki entiset toiminnot löytyvän. Ulkoasu vaan hieman hämää.

Arki on palannut meidänkin mökkiin, sillä tytöillä alkoi tänään koulu. Yllättävän reippaasti jaksoivat nousta kahdeksaksi kouluun. Pakkasta oli aamusta jo lähemmäs -20, joten päätin perua sanani kuskaamisesta ja viedä koululaiset autolla. Kotia jäätyäni sanoin etten ala kuljettamaan neitokaisia edestakaisin kodin ja koulun välillä vaan saavat kyllä tepastella tuo pari kilometriä. Raitis ilma ei pahitteeksi ole, mutta heltyy se äiskäkin kun pakkasmittari hipoo toistakymmentä.

Eilinen päivä meidän huushollissa oli siivouspäivä. Joulu pakattiin takaisin laatikkoihin ja varastoon odottelemaan seuraavaa joulua. Kyllähän koti hieman riisutulta näyttää kun on tottunut koristeisiin ja valoihin, mutta äkkiä tuo silmä tottuu. Ensimmäinen etappi, eli joulu, on takana päin. Nyt sitten aletaan valmistautumaan seuraavaan etappiin eli vauvan syntymiseen. Suursiivoukset on tehty, joten on aika alkaa pesemään vauvanvaatteita ja pakkailemaan laukkuja valmiiksi. Jotain voisi valmiiksi pakkaseen leipastakin, jotta on sitten kahvipöytään purtavaa, kun sairaalasta kotiudutaan.

Eilen sain jo pientä tuntumaa tulevasta, kun aamusta alaselkää poltteli, mutta hellitti lopulta. Selkäkipuja on ollut jo pitemmän aikaa, varsinkin tuolla oikean lapaluun alapuolella, mutta eiliset polttelut olivat jo askel tulevaan. Tyttöjen synnytykset ovat alkaneet myös selkäpoltoilla ja sairaalaan on lähdetty heti ensimmäisten polttojen jälkeen. Tämä tulokas tuntuu tekevän tuloa pikku hiljaa. Perjantaina onkin äitipolilla käynti, kattellaan sitten mitä sanovat. Nyt ei ainakaan ole minkäänlaista merkkiä lähdöstä. Olotila voisi kyllä olla hieman parempi, sillä tämä flunssa ei meinaa hellittää. Korvissa soi edelleen, kurkkukipu on muuttunut kuivaksi köhäksi ja nenä sen kun vuotaa. Öitä ei saa kunnolla nukuttua flunssan takia, joten päikkärit kyllä nousevat täyteen kunniaansa. Muuten ei kyllä jaksaisi Hymy