Aamulla noustessamme ylös Jaana ja Simo olivat lähteneet töihin. Laittelimme paikkoja kuntoon, kunnes lähdimme Peltoniemeen katsomaan Jarmon ja Kaisun uutta koiranpentua. Pentu oli 11 viikon ikäinen, rodultaan Walesinspringersspanieli ja nimeltään Vili. Ja melkoinen Vili Vilpertti olikin, kun Veetilläkin meni jonkin aikaa kunnes sai nuoremman koiran alistettua. Pentu oli koko ajan vauhdissa ja tulossa Veetin päälle, eikä meinannut antaa periksi ollenkaan. Puoliansa osasi kyllä piettää.  Oli kuulema tapana ärhennellä toisille koirille. Loppuajasta Veeti ei enää jaksanut välittää, vaan makasi maassa. Olisi ollut mukava lukea Veetiskän ajatuksia sillä hetkellä. Ehkäpä näin: "Sen kun hypit, en jaksa enää välittää pikku pennuista." Ilme ainakin oli sen näköinen.
    Iltapäivällä Mika ja tytöt lähtivät hakemaan Jaanan Iisalmesta töistä, ja mie jäin sillä aikaa tekemään ruokaa. Lupasin tehdä ruuan valmiiksi kun työläiset tulevat kotosalle. Simonkin tultua töistä lähdimme koko poppoo käymään Jussin luona Pajujärvellä. Veeti oli innoissaan kun sai olla ihan vapaana ja tilaa oli pihalla juosta, eikä kukaan huutanut koko ajan "ei sinne, ei saa mennä... tänne". Mika ja Simo ahersivat pajupillejä tytöille, tosin Simo oli oppipoikana. Harmi kun en kerennyt ottamaan kuvia aherruksista. Mutta kimakkaasti pajupillit soivat.
Pihalla minulla, Jaanalla ja Idalla oli tikkakisat. Häviäjän tehtävänä oli tarjota koko poppoolle jäätelöt, toiseksi tulleen hieroa häviäjän niskoja ja voittajalle kuului illan tiskivuoro. Lopputulos oli viidenheittokieroksen jälkeen: mie 222 pistettä, Jaana 185 pistettä ja Ida jotain 50-60 pisteen väliltä. En tarkkaan muista ja hukkasin vielä muistilappuni jonka kirjoitin. Tiskivuoro hoidettiin seuraavana aamuna, Ida sai kyllä hierontaa, mutta kutitti kuulema liian paljon ja jäätelöt meiltä jäi saamatta. Mutta sen edestä söimme kyllä illalla iltapalaksi Taxigrillin hampurilaisia ja ranskalaisia ihan mahan täydeltä.