Päivät täällä meillä ovat kuluneet siivouksen parissa. Kohta olisi koko mökki siivottu valmiiksi juuri ennen lomalaisten saapumista. Ida ja Noora ovat aamulla herättyään häippässeet mummolaan Jonin ja Jennan seuraksi ja iltasella olen hakenut neidit kotia nukkumaan yön ajaksi. Siinäpä se mitä ovat kotona viihtyneet. Ei sen puolen että valittaisin, ainakin on heillä ollut tekemistä, sillä kotona kyselisivät vähän väliä mitä voisivat tehdä kun ei ole mitään tekemistä. Mikakin on ollut töissä niin sekalaisella vuorolistalla ettei siinä meikäläinen pysy perässä. Joten rauhassa olen saanut taloa puhtasemmaksi tehdä. Veeti tietenkin on kumppanina ollut. Reppana läkähtyy lämmöstä ja yrittää etsiä viileämpää paikkaa. Tänään hoksasimme aukaista pitkän eteisen oven, jossa on hieman viileämpää. Iltalenkin jälkeen tuntuu että koira läähättää niin että viimeisiä vetelisi, mutta onneksi nyt ei kuitenkaan.

Tänään en hirmuisia ole kerennyt siivoilemaan, järjestellyt vain hieman paikkoja ohimennen, eikä tänään kyllä oikein luutuaminen ja pölyjen pyyhkiminen kiinnostanutkaan, joten vietin ns. vapaapäivää :) Iltapäivällä hain kaikki neljä muksua mummolasta uintireissulle. Eilen tuli luvattua ja pitänee pysyä sanojensa takana. Mitäköhän olisimme Kemijoen rannalla viihtyneet, noin 1,5-2 tuntia. Kivaa tuntui olevan ja virkistävää lämpimänä päivänä. Tosin uimisella oli kyllä illalla omat seuraamukset, sillä päänsä tyynyyn laitettuaa vallitsi Idan huoneessa täysi hiljaisuus. Joni halusi tulla meille vuorostaan yökylään ja tuolla ne Idan huoneessa kaikki kolme, Ida, Noora ja Joni nukkuvat.
Uimisen jälkeen lupasin tarjota jäätelöt. Lähin jäätelökoju löytyi Citymarketin pihalta. Siinä me viidestään syötiin jäätelö ihallen kaunista maisemaa, Cittarin parkkipaikkaa ja kauppaan meneviä ja tulevia ihmisiä. Hyvä ettei alettu jo arvuuttelemaan mitähän ihmisten ostoskasseissa on :)
Loppupäivän muksut ovat kulkeneet mummolan, meidän talon ja leikkipuiston väliä. Kännykka piti laittaa Nooralle kaulaan roikkumaan, jotta pystyy tiedustelemaan missäpäin Lautiosaarta he pyörivät.

Nyt lähden kuitenkin laittamaan Mikalle eväät valmiiksi aamuksi, sillä hää taisi juuri äänestä päätellen tulla kotia töistä ja aamulla lähtee takaisin ajelemaan kohti Röyttää.

711506.jpg
Mummi käytti eilen muksuja uimassa ukkosen jälkeen.

711505.jpg
Ida keksi SuitSait-saippuaa tänään rannalla, jota sitten Noora ja Jonikin päättivät kokeilla. Lopputulos oli että he kiereskelivät kuivalla hiekalla, niin että olivat päästä varpaisiin saakka hiekassa. Tämän älkeen juoksivat veteen kilpaa veteen. Harmi vain että kamerasta juuri loppui akut, joten kuvaa tuosta touhusta en saanut. Huomenna lupasivat uusia koko touhun, jotta saamme ikuistaa tuon SuitSait-saippuan vaikutuksen.