Tänään on tosiaan vilskettä tiedossa kun vanhimmaisella on synttärikemut. Oikea juhlapäivä on vasta 22. päivä, mutta silloin on jo joululoma koululaisilla, joten kaverit eivät välttämättä pääse paikalle. Aina olemme viettäneet kaverikemut hieman aikaisemmin. Sitten virallisena juhlapäivänä on kutsuttu sukulaisia kahville.

Tämän päivän lapset eivät enää paljoa perusta täytekakuista, ainakin näin olen kokenut synttäreitä järjestäessä. Aina on pieni miettiminen mitä sitä pistää pöydälle tarjolle. Tänä vuonna päätimme tehdä pieniä pyöreitä pizzoja eri täytteillä. Niitä sitten on eilinen päivä väkerrelty työpäivän päätteeksi. Illan hämärässä leivoin vielä pipareita, vaikka perinteenä on ollut ettei synttäreillä ole jouluisia herkkuja. Ihan vain sen takia ettei joulu ja synttärit sekoitu keskenään ja tyttärestä synttärit tuntuu ihan vain synttäreiltä. Pipareiden päälle tosin laitoin hedelmäkarkkeja, jotteivat ole ihan perinteisiä joulupipareita. Vuosi sitten perhekerhossa eräs äiti sanoi tehneensä tälläisiä karkkipipareita, joita täyty tietty kokeille. Epäilyksenä oli että ässä mix-karkit sulavat uunissa, mutta ihan turhaan epäilin. 

2141742.jpg 2141740.jpg

Vielä pitäisi tälle aamulle alkaa imuroimaan noita koiran ja kissan karvoja hieman vähemmäksi ennen kuin kemut alkavat. Ja muutenkin järjestellä paikkoja kun tuota seinäremppaakin on tehty muutamana päivänä. Odotellaan nyt ensin että tytöt heräävät. Saavatpahan tänään nukkua pitkään, alkaa nimittäin loman tarve jo näkyä koululaisissa. Voi kun itsekin saisi nukuttua, mutta ei niin ei. Tänäänkin pompin jo neljän maissa ylös kun uni loppui. Täytynee päivän aikana pötkähtää sohvalle, jos siihen on mahdollisuutta.