Tänään kävimme äitiyspoliklinikalla kurkistamassa uutta tulokasta. Muutenhan tuolla ultrassa ei enää tarvisi käydä, mutta viimeeksi rakenneultrassa todettiin että istukka on väärässä paikassa eli kohdunsuun edessä. Tänään sitten tarkisteltiin onko tullut muutoksia, mutta kylläpä tuo istukan reuna näytti olevan vieläkin kohdunsuun edessä. Joten kolmen viikon päähän, raskausviikolle 32 otettiin uusi kontrolliaika. Kivahan tuota on uutta tulokasta käydä katselemassa. Kovasti laitteli kättä kasvojen eteen ettei saatas hyvää kuvaa napattua. Ei taida tulokas tykätä olla kuvattavana, katsotaan mitä sitten sanoo kamerasta kun syntyy.

Sairaalassa käynnin jälkeen painelinkin töihin, missä istuskelinkin toimistolla järjestellen joulukuun tapahtumia; kerhojen joulujuhlaa ja lasten adventtikirkkoa. Joulu lähestyy ja siihen täytyy varautua töissä jo etukäteen. Valita harjoittelemisen vuoksi ajoissa joululaulut joita lapset juhlassa esittävät, kirkkokyytejä varten varata linja-autoja, kahvituksia järjestellä ja eri toten kutsuja kirjuutella ja lähetellä. Vajaa viisi viikkoa on töitä minulla enää jäljellä mutta kiireisiä tulevat olemaan, niin kuin aina joulun aikana.

Kotosalla ei kummenpia ole tapahtunut. Päivä kerrallaa mennään eteenpäin. Tytöillä päivät menevät tietty koulun parissa. Lukukauden lähestyessä päätöstä on kokeitakin luvassa. Idalla onkin ensi viikolla heti parit kokeet. Nooran kanssa harjoitellaan kertotauluja, joista on pikkukokeita viikottain. Tämä viikko Nooralla meneekin uinnin parissa, sillä kakkosluokkalaisilla on uintiviikko. Loppuviikosta saattaa meidän mökissä olla melko väsynyt koululainen kun joka päivä on uintia. No viikonloppuna pääsevät molemmat hieman rentoutumaan koulusta kun lähtevät seurakunnan lastenleirille Ylitorniolle. Kovasti jo sitä odottelevat. Me vanhukset saadaan olla kotosalla kaksistaan, tai oikeastaan minä yksinään kun Mika on töissä. Täytynee ottaa levon kannalta, jos se minulta sitten onnistuu.

2055036.jpg

Tässä kuva tulokkaasta (rv 29+1).

Vielä ei  oikein osaa sanoa onko tulokkaassa enemmän äiskän vai iskän näköä.