Flunssa sen kun pahenee ja tuntuu vievän voimat ihan kokonaan. Tänään en jaksanut kotia tultua tehdä hirmuisasti mitään ylimääräisiä kotiaskareita. On jo reilun viikon ollut nuhaa päällä ja aikasemmin kurkkukin aristellut, mutta nyt alkaa poskiontelot tykyttää, nenä on tukossa ja lihakset kropassa kipeitä. Siinä oli minun sairaskertomus :)  Tässä sitä kuitenkin yritetään porskutella eteenpäin.
Kotia tulimme Nooran kanssa töistä ja eskarista vasta puoli viiden maissa. Idan ollessa kuviksessa kävimme Nooran kanssa suoraan eskarista Rytikarissa kaupalla. Napattiin samalla Terhiltä haastattelu päivän kuulumisista.
Kotia tultua teimme ruuan, jonka jälkeen harjoittelimme Idan kanssa yllin (= ympäristötiedon) huomista koetta varten. Tuntuu olevan mielenkiintoinen aihe (etanat, hyönteiset, hämähäkit, sisiliskot ja kettu) kun Idakin ihan mielellään lukee ja osaa kyllä vastata kaikkiin kysymyksiin joita kyselin. Samalla taitaa äiskäkin oppia uutta asiaa :) En tiennyt esim. lukin pudottavan jalkansa uhattuna ollessaan....
Eilen oli hivenen virtasampi olo.. ruuanlaiton ja jälkien siivouksen jälkeen lähdimme tyttöjen kanssa pihalle. Tytöt leikkivät naapurilasten kanssa ja meikä pisti töpinäksi haravan kanssa. Sain tienpuolen haravoitua ja olin hyvilläni kun naapurin puolelta ei ole tullut puista paljoa lehtiä meidän pihalle ja muistin samalla että sähkölaitoksen miehet kävivät viime talvena kaatamassa meidän liittymästä koivun pois. Ei ihme kun lehtiä on vähemmän kuin edellisinä vuosina. Hyvä minä!!!
Veetillä tuntui eilen olevan vauhtia... pihalla koikkelehti menemään missä milloinkin ja illalla haravoimisen jälkeen käytimme tyttöjen kanssa juoksuttamassa sitä penkoilla vauhti vain lisääntyi. Koira paineli menemään ihan kuin päätön s.... ja kun takaisin kotia kääntyessämme Veeti löysi juoksukaveriksi kissan. Silloin juoksi kissa koira kintereillään ja koiralla rääkyvä emäntä perässä. Tosin en kyllä juossut, vaan ääntä lähti senkin edestä... taisi koko kylä kuulla. Kiltisti Veeti hölkytteli takaisin korvat luimulla kun kissa hävisi omille teilleen.Kotia tultua kävelimme suoraan pesuhuoneeseen pesulle, sillä Veetistä oli kiva piehtaroida ulkona toisen koiran tekemään liukumiinaan. Tuoksu oli mikä ihanin :)  Tänään emme menneetkään penkoille juoksentelemaan vaan ihan kiltisti tepastelimme tienvarsilla.
Nyt alkaa kuitenkin väsy painaa päälle ja päässä jyskyttää, joten punkka kutsuu... huomiseen.

Ps. Esalle PALJON ankkahaleja synttäreiden kunniaksi ja Mummille tervetuloa-toivotus kotimantereelle tulosta etelänauringosta.