Tänään sitä on sitten virallisesti meikämannikin lomautettu. Kävin aamusta työkkärissä asioimassa ja säikähdin kun kyseinen talo oli remontissa. Ensi ajatus oli missä voin hoitaa asioitani nyt, mutta onneksi eivät olleet muuttaneet kauaksi: sama talo... toinen ovi ja kolmas kerros. Huh-huu!
    Päivä meni kotosalla oleskellessa. Noora kävi kaverin luona muutaman tunnin leikkimässä ja me Idan kanssa pyöräilimme Torrontiellä ukkia morjestamassa ja tietty jätskillä. Kotona ajoin monen viikon tauon jälkeen nurmikon... ja tulihan pihasta hieman erinäköinen. Ei ole leikattu nurmikkoa vesisateiden vähyyden takia. Tosin että tuli, mutta hieman väärästä paikkaa. Kun kävin välillä sisällä huomasin jääkaappi-pakastin yhdistelmän luiruttaneen vedet lattialle. Sulatuksessa se oli ihan tarkoituksella ja kuppi paikoillaan mihin vedet olisi pitänyt mennä, mutta ei kun ei. Lattialla meni hieno pitkä vesivana kohti eteistä. Ja minä oli ensimmäisenä syyttämässä koiraa pissaamisesta. Onneksi se oli vain ajatus, joka ei tullut ulos saakka.
    Myöhemmin kun haimme Nooran kaverilta, oli kauppiaat tuonut mansikkalaatikon terassille. Ida alkoi ahkeroimaan ja puhdisti koko 5 kg laatikon yksin. Oli kuulema hauskaa puuhaa... mie istuin vastapäätä ja puolitin pakasterasioihin. Nooran tehtävänä oli myöhemmin laittaa kannet kiinni, kunhan Ida oli ensin kirjoittanut kansien tarroihin MANSIKA 06. Oli mukava mansikkailta. SUURI kiitos kauppiaille mansikoista. Lopuksi ennen nukkumaanmenoa Ida keitti meille mannapuuron. Kai se on uskottava että esikoinen alkaa kasvaa jo isoksi tytöksi... :)

130113.jpg
Mansikan putsaaja työn touhussa