Näin on ja 1. ja 2. adventtisunnuntai ovat menneet jo, niin kuin on joulukuukin edennyt jo yli puolen välin. Tanja kyseli taannoin että olenko antanut bloginkirjoittajalle potkut, kun piiiiiitkään aikaan ei ole kirjoiteltu Lossitien kuulumisia. Potkuja en ole antanut, mutta kirjoittaja on muuten vain ollut laiskalla päällä.
No I'm back now ja kuulumisia tulee tässä.....

Tänään meidän mökissä on ollut vilskettä kun Idalla on ollut synttärit. Vaikka oikea synttäripäivä onkin vasta ensi perjantaina, päätimme kaverisynttärit järjestää hieman aikasemmin. Ääntä riitti kun yhdessä huoneeseen oli Idan ja Nooran lisäksi kuusi tyttöä. Herkkujen syömisen lisäksi pelasivat pleikkarilla, leikkivät pullonpyöritystä, Lätäkköpeikkoa ja Matka Jerusalemiin -leikkejä. Kiva että inostuivat leikkimään yhteisleikkejä, joka tänä päivänä tuntuu välillä unohtuvan kokonaan. Onnittelulaulun laulaminenkin tuntuu olevan unohtumassa, mutta hienosti ainakin kaikui meidän keittiössä kun tyttäret yhdessä lauloivat. Yksi vieraista kertoi lähtiessään hakijalleen, että täällä oli kivaa, vaikka meitä olikin vain kuusi vierasta.
314197.jpg
Matkalaisia kohti Jerusalemia...

314196.jpg 
Herkkuja syömässä, nam-nam!

Ensi perjantaina, oikeana synttäripäivänä me sitten herätämme Idan aamulla lahjan kanssa, niin kuin on perinteenä ja tietty joulukuusi tuodaan tuona päivänä sisälle, niin kuin aina on ollut tapana. Ensin vain täytyy käydä ostamassa joulukuusi jostakin.

Joulukuu on tosiaan edistynyt yli puolen välin ja meillekin on hieman tullut lunta. Vettä on kin sadellut suurimman ajan kuusta ja tytötkin jo kyselivät tuleeko meille musta joulu. Onneksi muutama päivä sitten satoi hieman lunta ja on ollut pakkasen puolella, joten lumet on säilyneetkin maassa. Ilman lunta joulutunneltaa saa todellakin jokainen etsiä sisimmästään. Mutta on lumella toinenkin vaikutus, nimittäin lapsiin. Vettä sadellessa ja pihan ollessa märkä, ei tytöillä ole ollut minkäänlaisia haluja olla ulkona ja kun sisällä oleskellaan päivät pitkät, senhän tietää että hiuksia revitään päästä. Ainakin äiti, kun saa sovitella lasten kinasteluja koko ajan. Eräänä iltana mikan kanssa istutimme tyttäret pöydän äärelle ja pidimme familymeetingin. Juttelimme ja kyselimme mistä johtuu tämä toisten kiusaaminen, joka alkaa aamulla heti silmien auetessa ja loppuu vasta illalla kun pään painaa tyynylle. Joulun lähestyessä tunnelma tiivistyy tietenkin, mutta johonkin on vedettävä raja.

Joulu tekee tuloaan ja se on huomattu monella tavalla.... kotona on laitettu 1. adventtisunnuntain aikoihin jouluvaloja ja koristuksia, postipoika on tuonut jouluterveisiä, jouluherkkuja on leivottu ja syötykin (melkein kaikki jo), pikkujouluja on vietetty monessakin paikkaa, enemmänkin tytöt omien harrastuksien parissa. Joululaulujakin on laulettu ja kuunneltu, varsinkin netin kautta osoitteesta www.jouluradio.fi
Adventtikynttilöitä on poltettu ja se on ollutkin tärkeä asia tytöille. Ida on saanut aina sytyttää ja kaikki olemme aina rinnalla laulamassa Nyt sytytämme kynttilän -laulua.

Viikko on enää aikaa aattoon ja tuohon viikkoon mahtuu kaikenlaista. Mikalla on normaalisti vuorolistan mukaisesti töitä, tosin vapaapäivät sattuu juuri loppuviikolle. Aattona Mika on aamuvuorossa, joten illalla olemme kotosalla joulutunnelmissa koko perhe. Minulla on töitä vielä ma-ke, ja sitten alkaisi kauan odotellu joululoma (tulee kyllä tarpeen). Idalla on koulua vielä koko viikko, tosin poikkeuslukujärjestyksen mukaan. Torstaina menevät kouluun yhdeksäksi ja viettävät puolenpäivän maissa joulujuhlaa. Perjantaina sitten koulua on 9.00-10.00, jolloin viettävät ensin yhteisen jouluhetken juhlasalissa, minkä jälkeen jaetaan joulutodistukset omissa luokissa. Tunniksi koululle, jippii!  Nooralla on esikoulun joulujuhlat huomenna koulun juhlasalissa iltasella. Juhlien ohjelmaa onkin harjoiteltu etukäteen ihan kunnolla. Marita nauroi kun Noora oli Saanan luona kylässä, että hänen ei tarvi mennäkkään juhliin kun tytöt olivat esittäneet hänelle kaikki ohjelmat harjoitellessaan ja penkoessaan rooliasuja Saanan vaatekaapista (huh-huh). Nooralla on tiistaina viimeinen eskari-/hoitopäivä. Niin että kyllä se joulu sieltä tullaa tupsuttelee.