2182621.jpg

Meillä tehtiin tänään välipalaksi päärynäpannaria, joka meni kyllä samantien parempiin suihin. Hyvä että kuvan kerkesi näppäämään. Päärynäpalasetkin jäivät vähäisiksi, kun kilpaa niitä Nooran kanssa lautaselta napsittiin. Tosin minä pannarin päälle ja Noora omiin suihin.

4 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl jauhettua kardemummaa)
vajaa 0,25 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 päärynä
Ohje
1. Vatkaa maito, kananmunat, sokerit, (kardemumma) ja suola kulhossa sekaisin. Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan vatkaten. Vatkaa tasaiseksi.
2. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
3. Vuoraa uunivuoka (esimerkiksi piirakkavuoka, halkaisija 25 cm) leivinpaperilla. Sekoita taikinaa pari kertaa ja kaada vuokaan.
4. Kypsennä 225 asteessa 10 minuuttia.
5. Leikkaa kuoritusta päärynästä ohuita viipaleita ja levitä puolikypsän pannukakun pinnalle. Jatka kypsennystä vielä 10-20 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on kauniin ruskea. Anna pannukakun jäähtyä hiukan ja leikkaa kahdeksaan palaan.