Hengissä ollaan ja vielä pyöreämpänä, vaikkei päivityksiä ole kuulunutkaan. Kolmatta päivää olen kotosalla ollut eli äitiyslomalla. Vaikka kyllä pari ensimmäistä päivää on tuntunut työpäiviltä kun Joulupukin apurina on täytynyt toimia. Nyt on tonttuilut tonttuiltu ja saa rauhoittua kotosalle. Makuuhuoneen seiniä yritämme Mikan kanssa saada laitettua kuntoon ennen aattoa, jottei tarvitse enää nukkua ilmapatjalla olohuoneessa. Joulusiivoustakin pitäisi alkaa tekemään, jotta maanantaina saadaan kuusi nostaa sisälle koristeltavaksi. Meillä perinteisesti kuusi tuodaan sisälle jo 22. päivänä Idan syntymäpäivän kunniaksi, joulunlapsi kun on. Joten puuhaa riittää vielä remontinkin lisäksi.

Tytöillä on tänään viimeinen koulupäivä ja huomenna aamusta joulujuhla. Tänään pitäisi vielä kengät käydä molemmille ostamassa, luvattu mikä luvattu. Vaatteet ollaan katsottu jo aikaisemmin valmiiksi, viimeinen silaus vain puuttuu. Noora esiintyy koulun Napero-kuoron kanssa ja Idan toimii avustajana oman luokan joulunäytelmässä. Mika sattuu juuri olemaan vapaalla muutaman päivän joten isukkikin pääsee juhliin mukaan.

Eilen tytöt kävivät mummin kanssa uimahallilla kynttiläuinnilla. Joululaulut olivat hallilla soineet ja liukumäessäkin oli ollut nopeuskilpailu. Noora olisi halunnut kaverin mukaan, mutta Idan mielestä tällä kertaa kavereita ei pyydetä, sillä tämä jouluinen uintireissu oli kuulema heidän ja mummin yhteinen juttu. Sunnuntaina on ratsastustallilla pikkujoulut jonne mummi on luvannut mennä myös tyttöjen kanssa. Tallilla on perinteisesti karsinankoristelukilpailu ja tyttöjen täti on luvannut oman hevosen karsinan tyttöjen koristeltavaksi. Täytynee istahtaa neitien kanssa miettimään miten haluavat koristella, ehkä muutama piparikoriste voitaisiin tehdä ja ehkä heinäkranssikin.... kattellaan.